Lente, een frisse wind door het huis!

01-04-2018

Schoonmaakwoede

Als het voorjaar is begonnen krijg ik zin om het hele huis eens flink onder handen te nemen. Maar hoe kan dat eigenlijk vroeg ik mij af, waarom juist in het voorjaar. Vroeger werd dit gedaan omdat er met kachels gestookt werd in de winter, met als gevolg dat het hele huis onder het roet zat. Men ging in het voorjaar alles wassen en soms zelfs overschilderen. Gelukkig hoeft dat nu niet meer, maar een frisse wind door het huis is altijd fijn. Begin de lente schoonmaak met opruimen, ruim de kastjes op en maak onafgemaakte klusjes af. Dat ene plankje die je altijd nog wilde ophangen, daar is nu het perfecte moment voor. Geef je gordijnen een wasbeurt en lap de ramen. Vervolg met je normale schoonmaakroutine, maar dan iets grondiger. En dan is het nu tijd voor het leuke gedeelte, decoratie!Kies voor kleur 

Een paar accentkleuren zorgen dat het geheel lekker fris oogt. Heb je winterse decoratie in huis, zoals dikke wollen dekens, schapenvachten, winterse tafereeltjes kijk dan of je deze kunt vervangen met andere items. Ik heb een gekleurd plaid neergelegd en een gele kaars en het ziet er gelijk lenteachtig uit. 


Fleurige bloemetjes 

Als ik ergens blij van word is het bloemen. In de winter vind ik het leuk om takken op tafel te hebben staan, in de lente kies ik voor bloemen. Ik vind het zelf samenstellen van veldboeketten het allerleukst. Ik zoek, voor ik naar de bloemist ga, op Instagram foto’s van mooie boeketten uit en hou dat in mijn achterhoofd. Ik kies vaak voor een grote brede tak of bloem die de vaas een beetje opvult. Dan kies ik een stuk of vijf kleine bloemen en drie grote bloemen die ik wat hoger laat uitkomen. Kijk niet alleen naar de kleuren van de bloemen maar ook naar de vormen en wissel deze af. Geef bij je bloemist aan dat ze de bloemen niet hoeven af te snijden, zo kun je thuis met de vaas erbij het beste de lengte bepalen. En zo heb je heel eenvoudig een stukje lente in huis gehaald. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de echte voorjaarsbloeiers zoals tulpen en hyacinten of je kiest voor gezellige bloembolletjes!Groene vriendjes

In de winter gaat er wel eens een plantje dood. Of dat nou komt door het gebrek aan zonlicht of dat ze niet zo blij worden van de verwarming weet ik eigenlijk niet. Maar ik weet wel dat ik ze mis. En daarom is het voorjaar een goed excuus om wat nieuwe groene vriendjes in huis te halen. En zo ben ik weer klaar voor het voorjaar. 

Ik wens jullie een opgeruimd en gezellige lente toe!


Lieve groetjes,

Mariska
@knussellig