Met een andere blik.....

25-03-2018

Maar ook hier hangt een wandkleedje van de discountshopper en ben ik meerdere malen naar de winkel geweest om te kijken of de kleine variant van de bakkerskast er was. Dat die dan net even minder mooi zijn, neem ik voor lief. Aangezien ik regelmatig van accessoires wissel, kies ik heel bewust niet altijd voor de originele en tegelijk ook duurdere variant. Toch geven een paar mooie kwalitatief goede eyecatchers je interieur vaak wel net even die finishing touch. 

Zo hebben wij onder andere de lockerkast Max van Woood staan (waar ik al eerder een blog over schreef), de VT wonen XL letterbak, en een prachtige wandbordje met een foto van onze kinderen erop afgebeeld. Dit zijn voorbeelden van wat duurdere accessoires, maar wel accessoires die er echt uitspringen. 

Wat ik zelf ook vaak doe om een interieur persoonlijker te maken is met een andere blik naar producten te kijken. De meeste producten hebben een bepaalde functie, maar niemand verplicht je om je aan deze functie te houden. Door met een andere blik een product te bekijken, bijvoorbeeld door het om te draaien of op te hangen kan je de functionaliteit veranderen. Zo had ik laatst twee mooie vintage bakken gekocht, met als doel deze op elkaar op het aanrecht te plaatsen met een plantje erin en in de onderste konden we dan handig de altijd rondhangende post en sleutels doen. Echter toen ik de bakken op kwam halen (ik had ze via instagram gekocht bij @winkeltjevanhannah waarvan alle opbrengst naar ouders van ernstig zieke kinderen gaat), bleken ze veel groter dan verwacht. Op het aanrecht was dus geen kijk. In de vensterbank kon ik er 1 kwijt. Maar ja de andere wilde ik ook graag een plekje geven. Ineens bedacht ik dat ik hem ook wel als kastje aan de muur op kon hangen. Zo gezegd zo gedaan. 

Wat ik ook een leuke eyecatcher in ons interieur vind, is het gaasrek voor rozen/klimplanten die ik heb gekocht bij de tuinafdeling in de bouwmarkt. Aan het rek heb ik allemaal leuke dingen opgehangen met tyraps. Doordat ik regelmatig verwissel van accessoires hoef ik met dit rek niet telkens opnieuw gaten te boren. 

Een draadmandje kan ook prima doorgaan voor wandkastje. Buig een oude soeplepel om en spuit hem eventueel in een ander kleurtje en bevestig deze in het mandje met een tyrap. Et voilà; je hebt een bijzondere waxinelichthouder gemaakt van keukengerei. En een oude lijst waarvan de spiegel of het glas kapot is krijgt een mooie nieuwe functie als kader voor een lampje of een collage van foto’s. 

Je mooiste servies waarvan je er misschien nog maar 1 heel hebt hang je aan de muur samen met wat andere mooie schalen en bordjes. Samen vormen ze een prachtige wanddecoratie. En erg persoonlijk, want niemand zal precies hetzelfde hebben hangen. 

Op straat kwam ik tijdens het uitlaten van de hond, een oude bruine stelling/brochure kast tegen, met daarop een briefje; “gratis meenemen”. Ik zag er direct een leuk item in voor op de kinderkamer. Ik heb hem zwart gespoten en de onderste twee draadmanden weggelaten en er een plank opgemaakt. Kortom; kijk eens met een andere blik naar je spullen en geef je interieur een extra persoonlijke touch.


Groetjes,

karin Jongman
@woonenzostyling