Opgeruimd staat netjes!

21-01-2018

De vaste accessoires en planten komen weer tevoorschijn en moeten weer een plekje hebben. En het liefste struin ik begin januari nog even door de winkels op zoek naar leuke koopjes. En als je dan een nieuw item hebt, dan is het vaak een domino-effect. Het ene moet plaatst maken voor het andere en voor je het weet staat je hele kamer op zijn kop (Om vervolgens vaak weer uit te komen op hoe het eerst al stond.) Heerlijk vind ik dat, het bezig zijn met het interieur en het schuiven met spulletjes. Net zo lang tot het qua gevoel ‘klopt’.
 
In mijn interieur vind ik het belangrijk dat er geleefd kan worden en dat er veel persoonlijke items aan te pas komen. Zo hebben de kinderen een eigen speelhoek waar ze naar hartenlust kunnen spelen. En die ingericht is met spulletjes die ik in de loop der jaren heb aangeschaft.
 

 
Omdat ik vrij actief ben op Instagram krijg ik regelmatig vragen over hoe ik het in huis zo netjes hou met kleine kinderen. 
Als je op een willekeurige dag om vier uur s middags bij ons binnen stapt, is het ook bij ons in huis echt niet netjes en opgeruimd. Want uiteraard wordt er dan volop gespeeld. MAAR het kan wel in tien minuten weer strak, netjes en opgeruimd zijn.
 
Door gebruik te maken van meerdere slimme opbergers. Bijvoorbeeld opbergers die hoog zijn, waardoor er dus niet een bult speelgoed bovenuit steekt. Heb je dit wel, koop dan bijvoorbeeld een zak erbij en zet er twee naast elkaar. Maar nog handiger zijn de opbergers die je af kunt sluiten.

Ideaal hiervoor en daardoor tevens een van mijn favoriete interieuritems, is de klepkast Max van Woood die ze bij Gigameubel verkopen. De kast past door zijn smalle en hoge uiterlijk (160cm hoog en 33cm breed) in vele kamers. Maar is absoluut een eyecatcher in iedere woonkamer door zijn neutrale kleur en stoere uiterlijk.

   

De kast heeft zeven vakken die met een magneetsluiting door middel van kleppen worden afgesloten. Onderin hebben wij het speelgoed voor onze jongste en bovenin het Lego van de oudste, want daar mag de jongste niet bij komen. Ook hebben we een vak met allemaal auto’s, een vak met knutselspullen en een vak met gezelschapsspelletjes. Je kan de kast heel mooi combineren met een bureautje en erboven een plank of letterbak. Op die manier creëer je echt een leuk hoekje voor de kinderen. 
 
Uiteraard is de kast ook perfect te gebruiken in een werkkamer voor al je papierwerk en mappen of op je slaapkamer als opberger voor kledingaccessoires, sokken, ondergoed, etc. Met andere woorden een ideale kast voor vele interieurs! 
 
  
Liefs, Karin
@woonenzostyling