Advies 1 mei 2021

Steeds populairder: meubels van acaciahout

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het wordt steeds populairder en je hoort en ziet het steeds vaker, acaciahouten meubelen. Maar wat is het nou precies, wat zijn de voor en nadelen en waarom is het zo populair? In deze blog leggen we dit graag uit en vertellen we daarnaast ook hoe je deze houtsoort het beste kunt onderhouden. 

Wat is acaciahout? 

Acaciahout, ook wel robiniahout genoemd, komt van de acaciaboom en groeit op veel plekken over de wereld. Het hout is een milieuvriendelijke en sterke optie voor je tuinmeubelen. Het is een hardhoutsoort met een fijne nerf en een warme kleur, waardoor ieder meubel dat gemaakt is van acaciahout zijn eigen unieke uitstraling heeft. 

Eindeloos combineren met acaciahout 

Door de verschillende tinten die in het hout zitten, van heel lichtbruin tot bijna zwart, is acaciahout goed te combineren met bijvoorbeeld een metalen onderstel. Acaciahout is vaak terug te vinden in tafels, dressoirs, sidetables, tv-kasten en salontafels. Daarnaast past acaciahout door het kleurenspel ook uitstekend bij andere houtsoorten. Daardoor hoef je niet je hele interieur aan te passen na je aankoop. Fijn toch? 

De voor en nadelen van acaciahout 

Net als andere houtsoorten heeft ook acaciahout zijn voor en nadelen. We hebben er al een paar genoemd, maar laten we beginnen met de voordelen. 

 

  • Je hoeft niet bang te zijn dat het scheurt;

  • Acaciahout is duurzaam en heeft een lange levensduur; 

  • Het heeft een natuurlijke en moderne uitstraling;

  • Ook in onderhoud is acaciahout makkelijk.

 

Al hoe wel acaciahout dus meerdere voordelen heeft, zijn er ook wat nadelen. 

 

  • Acaciahout is duurder vergeleken met andere houtsoorten;

  • Grote planken zijn moeilijk te verkrijgen omdat de bomen niet groot worden. 

Hoe onderhoud je acaciahout? 

Zoals bij de meeste houtsoorten kun je ook meubels van acaciahout afnemen met een vochtige doek. Toch is alleen afstoffen niet genoeg. Om de tafel zo lang mogelijk mooi te houden raden we aan om het eens per half jaar te behandelen met meubelolie die geschikt is voor hardhout. Daarnaast is verstandig om bij gebruik van hete voorwerpen zoals pannen en kopjes, onderzetters te gebruiken. 

Meubels van acaciahout bij Giga Meubel 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je meer informatie over de verschillende meubels van acaciahout? Laat het ons vooral weten. We staan graag voor je klaar! Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!