Styling by Maria: van industrieel naar urban chic

25-01-2019

Hoe ga je van industrieel naar urban chic?

De urban chique look creëren is eigenlijk heel eenvoudig. Onze stylist Maria adviseert: ‘Het is heel makkelijk om van industrieel naar urban chic te gaan. Gebruik warme kleuren op de muur of kies juist voor een druk behangetje. Hierdoor krijg je net een wat spannender effect. Je kunt ook fluwelen kussens in verschillende kleuren toevoegen op de bank.’


Stoel Shannon velvet

Een echt urban chique meubelstuk is de stoel Shannon velvet. De vorm is uniek en de stoel heeft een urban look. De velvet stof past perfect in de stijl van urban chic.


Maria vervolgt: ‘De industriële stijl is ‘less is more’. Met de urban chique trend ga je naar vollere ruimtes, warmere kleuren en meer gezelligheid. Je ziet in veel interieurs de hoeveelheid planten en accessoires in huis toenemen. Dat hoort ook echt bij deze stijl.’ 

Urban kasten 

De kastenserie van Urban en Fik zijn echte urban chique meubels. Het zijn kasten met een vintage look, maar hebben een stijlvolle uitstraling door het glas en de grote vlakken en opbergruimtes van de kast. Het materiaal van de kasten is van metaal. De combinatie van glas en metaal zorgt voor een urban chique look.


‘Door in je interieur juist grote, robuuste kasten te gebruiken, zorg je ervoor dat het niet té kitcherig wordt.  Gebruik neutrale kleuren, zoals zwart, metaal of wit om weer iets rust in je interieur te krijgen’, raadt Maria aan.