Tentoonstellen in een stolp

04-03-2018

Planten en bloemen
Plantjes doen het altijd goed om je interieur er gezellig uit te laten zien. Sommige planten worden waarschijnlijk niet zo blij van een glazen wand om zich heen, maar de cactus kan er prima tegen. Let er wel op dat je de stolp met plant niet in de felle zon zet, dat is wel erg warm!Droogbloemen
Het leuke van droogbloemen is niet alleen dat ze mooi zijn, maar ze zijn ook niet veeleisend. Zo hoeven ze bijvoorbeeld geen water of licht. Droogbloemen kunnen wel stoffig worden, en omdat ze vrij delicaat zijn is dat lastig schoon te krijgen. Dan is het plaatsen onder een stolp ideaal. Deze leuke gele bolletje zijn craspedia’s, ook wel trommelstokjes genoemd. Ik heb ze zonder water op een vaasje gezet en nu heb ik er nog langer plezier van.

Veer
Met een pauwenveer in een stolp zorg je voor een natuurlijk kleuraccent in huis. Er zijn talloze veren met allerlei kleuren en patronen. Een paar bij elkaar in de stolp staat ook erg leuk.

DIY BUG
Een eenvoudige Do It Yourself om te laten zien dat je voor een leuk item helemaal niet zoveel geld of tijd kwijt hoeft te zijn. Ik kocht een plastic kever voor nog geen euro bij de plaatselijke feestwinkel en spoot deze goudkleurig. Je kunt ook kiezen voor een vlinder, libelle of ander insect naar keuze. Ben je benieuwd hoe je dit maakt, lees dan gauw verder.Wat heb je nodig:

  • insect
  • hamer en spijker
  • lijm
  • spuitbus in gewenste kleur
  • satéprikker
  • stolp
Hoe ga je te werk?

Stap 1
Spuit de kever in de gewenste kleur met de verf (let op dat je goed ventileert)

Stap 2
Verf de satéprikker en breek de punt eraf

Stap 3
Sla met een hamer en spijker (of boor) een gaatje in het plateau van de stolp. Ik heb het plateau omgedraaid en het gaatje in de onderkant gemaakt. Zo heb ik als ik iets anders in de stolp wil plaatsen geen last van het gaatje.

Stap 4
Lijm de kever vast aan de satéprikker.

Stap 5
Druk de satéprikker in het gaatje en plaats het glas er overheen. Klaar is je DIY kever!Ik kan na het maken van deze blog niet goed kiezen welke ik het leukst vind. Keuzestress... gelukkig hou ik van afwisseling. Ik wens je veel plezier met het decoreren van je stolp!


Lieve groetjes,

Mariska
@Knussellig