Trends & Inspiratie 11 februari 2021

Tips en Tricks; Hoe mix ik verschillende woonstijlen met elkaar?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Je wilt even totaal iets nieuws, even iets anders, iets dat niemand heeft. Juist, het mixen van verschillende woonstijlen dat kan gewoon. Sterker nog, het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur beeld. We vinden het wat minder leuk worden om één stijl aan te houden en daarom wordt 2021 het jaar van de verschillende interieurstijlen combineren. Wat kun je nou wel en niet met elke combineren qua woonstijlen? In deze blog geven we jouw tips over de do’s and don’ts van het combineren van de stijlen!

Het mixen van woonstijlen

Het mixen gebeurd vaak vanzelf, je hebt een aantal nieuwe meubels, nog wat oude meubels en die staan samen in de woonkamer. Dat is natuurlijk al het mixen van verschillende stijlen. Maar je kunt het ook bewust bij elkaar zoeken. Industrieel en vintage, gemixt tot 1 sfeervol interieur. Dit is een hele goede combinatie vinden wij zelf. Hier zie je een prachtig voorbeeld van deze combinatie. 

Bron: Pinterest

Uiteindelijk bepaal jij zelf hoe je jouw huis gaat inrichten en koop je meubels en accessoires die jij leuk vindt. Dit betekent dan ook dat je de verschillende stijlen kan combineren. Maar hoe pak je het nou aan dat deze stijlen ook echt bij elkaar passen? Het is belangrijk om van te voren te bedenken welke stijlen je wilt combineren. Denk goed na welke je mooi en welke je niet mooi vindt, zodat je ze op de juiste manier kunt combineren. Er zijn vele verschillende woonstijlen dat je soms niet meer weet welke je nou mooi vindt. Ik noem er een aantal op: modern, landelijk, Scandinavisch, Procençaals, retro, zwart-wit, klassiek of industrieel. Om maar wat voorbeelden te noemen!

Bron: Pinterest

Do’s and don’ts

Eigenlijk zijn er niet veel do’s and don’ts. Het belangrijkste is dat het niet uit maakt welke stijlen je combineerd, zolang de meubels, accessoires en kleuren maar bij elkaar passen. Om het nog een beter geheel te maken, kan je ook naar het materiaal kijken van de meubels. Zorg dat deze ook bij elkaar passen voor een mooi geheel van je huis. Wanneer je door de winkels struint (wanneer dat weer kan natuurlijk) of het hele internet af surft, zoek dan naar accessoires of meubels in welke categorie woonstijl ze dan ook behoren, die bij elkaar passen. Koop niet klakkeloos spullen die je leuk vindt, zonder te kijken of ze bij elkaar passen. Dat is de valkuil bij het combineren van verschillende woonstijlen.

Overlappingen in verschillende woonstijlen

Tegenwoordig zijn er zoveel stijlen dat ze niet meer op twee handen te tellen zijn en daar komen jaarlijks nieuwe stijlen bij. Doordat er zoveel stijlen zijn, zijn er ook altijd stijlen die met elkaar overlappen. Zo wordt er in een landelijk interieur veel hout gebruikt, maar ook in een Procençaals interieur komt hout veel voor. Op die manier zijn deze stijlen perfect met elkaar te combineren. Ook een goed voorbeeld: Scandinavisch en zwart-wit. Scandinavisch wonen bestaat uit twee stijlen waarvan de eerste bestaat uit veel wit met zwart en grijs tinten. Deze stijl overlapt de zwart-wit stijl. Daarnaast wordt er in de Scandinavische stijl ook veel hout gebruikt, dus dat overlapt weer met de landelijke en Procençaalse stijl.

Bron: Pinterest

Denk aan deze tips wanneer je meerdere interieurstijlen wilt combineren. Maar het belangrijkste is: als je het mooi vind, moet je het gewoon doen! Nu zijn wij benieuwd: heb jij meerdere stijlen in huis en hoe heb jij het gecombineerd? Laat het ons weten via onze Instagram pagina!

Meer weten over het combineren van verschillende woonstijlen?

Hopelijk weet jij nu precies hoe je woonstijlen kunt combineren. Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies over verschillende woonstijlen. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!