Volop inspiratie op de vt-wonen en designbeurs 2019

08-10-2019

De kleur van de aarde

De kleur bruin is terug in het interieur. Ik heb deze kleur in allerlei tinten en gradaties gespot, in meubelstoffen, raamdecoratie en in behang, zoals de nieuwe behangcollectie “Terra” van Eiffinger. Maar ook veel hout, keramiek, textiel en glas in warme aardetinten.

bed  bruin glas 

Bruin is een nieuwe trend, die past bij het jaargetijde herfst, waar we in alle hevigheid in terecht zijn gekomen. Een kleur die ik associeer met warmte en geborgenheid, maar ook met de natuur die we meer in ons interieur willen terugzien. De gedroogde bloemen die je nu veel ziet, zijn hier ook een voorbeeld van.

Bruin is een kleur die je gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren en die past in veel verschillende interieurstijlen. Stoer bruin, zoals donkerbruin of cognac, zie je terug in een industrieel interieur gecombineerd met steen en de betonlook. De aardetinten gecombineerd met bijvoorbeeld okergeel passen goed in een landelijk interieur. En de combinatie van zandtinten met mintgroen, lila of zachtroze horen bij een fris modern interieur.

woonkamer

Fotograaf: Stan Koolen

Een aards huis

Bruin was ook de inspiratiebron voor het earth huis, het grootste inspiratiehuis van vt-wonen. Stylist Liza Wassenaar heeft dit huis helemaal volgens haar persoonlijke stijl ingericht. “In dit huis zou ik heel graag willen wonen”, vertelde zij.  Ze heeft gebruik gemaakt van pure materialen zoals hout, marmer, steen, linnen en keramiek. Juist de combinatie van de kleur bruin en natuurlijke materialen maakt dit huis aards. Liza heeft in de diverse ruimtes ook roze gebruikt. Een zachte warme tint roze die het geheel warm maakt, maar er ook voor zorgt dat het niet truttig wordt. Vooral in de keuken vind ik de combinatie van het donkere hout met de roze muren en tegels en terracotta accenten prachtig. 

keuken

Fotograaf: Stan Koolen

Storytelling-Design

Uiteraard is er op de beurs ook aandacht voor design. Ik ben dan vooral geïnteresseerd in het design van nieuwe ontwerpers. Deze vond ik op de stand van Storytelling-Design.

Storytelling-Design is een pop-up shop die niet gebonden is aan een locatie, maar events opzoekt, zoals de vt-wonen & designbeurs. Het concept draait om persoonlijke aandacht zowel voor de bezoekers als voor de ontwerpers. Ik heb kennis gemaakt met de enthousiaste en gastvrije  initiatiefneemster. Annemarij Thijsen werkt sinds vijf jaar als gastvrouw voor designers en vertelt het verhaal achter het ontwerp. In de stand waren de ontwerpen van 10 verschillende designers te vinden, van tassen & sieraden tot servies & vloerkleden.

Het Vernieuwd! Servies van Esther Derkx sprak mij bijzonder aan. Zij gaat op zoek naar geschikt servies in kringloopwinkels. Je weet wel het gedateerde servies dat misschien nog wel bij je oma in de kast staat. Vervolgens krijgt dit servies een nieuw leven, doordat zij nieuwe afbeeldingen toevoegt aan de bestaande decoraties. Dit geeft een verrassend resultaat. Een mooi voorbeeld van de upcycling trend.

servies

Lezerslunch vt-wonen

Het hoogtepunt van mijn bezoek aan de vt-wonen en designbeurs was toch wel de lunch met de redactieleden van vt-wonen. Ik was één van de winnaars van de lunch & bladbespreking die daar werd georganiseerd. Samen met nog 6 lezers werd ik warm welkom geheten door de hoofdredacteur Nicolette Fox.  Wij mochten de aanwezige redactieleden feedback geven op het vt-wonen magazine.

Voor mij was dit een super leuke ervaring die goed aansluit bij mijn opleiding Interieurjournalistiek van Fontys Hogeschool i.s.m. Elle Decoration. Ik vond het interessant om van de reactieleden te horen hoe bepaalde producties tot stand komen en op basis waarvan zij keuzes maken. Dit kijkje achter de schermen gaat mij zeker helpen bij het maken van mijn huiswerkopdrachten.

Als kers op de taart mocht ik tijdens de meet & greet met de stylisten van het televisie programma “weer verliefd op je huis” op de foto met Marianne Luning. Mijn dag kon niet meer stuk

lunchtafel  portret

Als ik terugdenk aan mijn bezoek dan blijft er één woord in mijn hoofd hangen en dat is ‘warmte’: een warm ontvangst, warme en aardse kleuren, een warm aandacht voor design en een warme en relaxte sfeer. Volgend jaar weer! 

Een inspirerende groet,
Arjanta