Advies 24 januari 2020

Welke vorm eettafel past het beste in jouw interieur?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende eettafels in diverse materialen, vormen en maten. Het kan daarom best lastig zijn om de perfecte tafel voor jouw interieur te kiezen. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben wij de verschillende eettafels nog even overzichtelijk op een rijtje gezet.

Rechthoekige tafels

We beginnen met de populairste vorm onder de tafels, namelijk de rechthoekige eettafel. Deze vorm heeft meerdere voordelen. Zo is een rechthoekige eettafel perfect voor als je op zoek bent naar een eettafel waar je met veel mensen aan wilt zitten. Hij kan gebruikt worden voor een gezellig etentje waarbij veel personen kunnen aanschuiven, maar ook als studietafel of als tafel om spelletjes aan te spelen. Daarnaast is de rechthoekige eettafel in veel verschillende afmetingen te verkrijgen, waardoor er altijd wel een geschikte maat tussen zit die precies goed tot zijn recht komt in jouw huis.

Rechthoekig

Vierkante tafels

Een vierkante tafel is geschikt voor kleinere ruimtes omdat deze tafel vaak ruimtebesparend zijn. Hoewel het lijkt dat vierkante tafels kleiner zijn dan de rechthoekige variant, is niets minder waar. Vaak kunnen er net zo veel personen aan een vierkante tafel zitten. Ook fijn: je hebt geen lange wand nodig. Een ander voordeel is dat elke persoon op gelijke afstand zit van elkaar, iedereen kan goed bij het midden van een tafel met bijvoorbeeld het spelen van een spelletje. Het nadeel van de vierkante eettafel is dat je minder stoelen kunt aanschuiven dan bij de rechthoekige-, ovale of ronde variant. Bovendien bestaat de kans dat kinderen zich bezeren aan één van de hoeken van de tafel.

Vierkante

Ovale tafels

Een ovale tafel is een combinatie van een ronde-, en de rechthoekige tafel. Als je een unieke weg wilt inslaan, is een ovale eettafel misschien wat voor jou. Door zijn vorm valt hij nou eenmaal meer op dan een standaard rechthoekige tafel.  Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een ovale eettafel.  De ovale vorm zorgt er namelijk voor dat er geen scherpe hoeken zijn, waar kinderen zich aan kunnen bezeren. Daarnaast maken de ronde hoeken het mogelijk dat er meerdere mensen aan kunnen schuiven. Bovendien is de ovale eettafel geschikt voor een smalle ruimte, je kunt namelijk gemakkelijk om de tafel heen bewegen. Bij een ovale tafel is het goed om rekening te houden met de verschillende keuzes voor het onderstel (kruispoot, U-poot, O-poot).

Ovale

Ronde tafels

Ronde eettafels hebben veel overeenkomsten met de ovale eettafel. Een ronde eettafel is een efficiënte benutting van de ruimte. Daarnaast is een ronde eettafel gezellig; iedereen kan elkaar aankijken en dat is tijdens een ontbijt, lunch of diner toch veel knusser? Ook is hij perfect voor het spelen van een spelletje. En wist je dat de ronde tafel niet alleen geschikt is voor in je eetkamer, maar dat ie zich ook voor vergaderruimtes heel goed leent. Door zijn ronde vorm kan er namelijk niemand aan de kop van de tafel zitten en is de afstand tussen iedereen die tegenover elkaar zit even groot.

Ronde

Heb je na het lezen deze blog nog vragen over de geschikte vorm van jouw eettafel? Stel ze gerust, wij staan graag voor je klaar met advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl. 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!