Trends & Inspiratie 19 januari 2022

Welke kleur vloerkleed past bij mijn bank?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Is jouw woonkamer voor je gevoel nog leeg en kan het wel wat sfeer gebruiken? Dan is een vloerkleed de perfecte optie. Een vloerkleed wordt ook wel gebruikt om van de losse onderdelen in een ruimte één geheel te maken. Maar welke kleur vloerkleed past nou bij jouw bank? Geen zorgen, we hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jij de beste keuze kunt maken!

Wat voor kleur vloerkleed past bij een bruine bank? 

Wanneer je een bruine bank in de woonkamer hebt staan, denken we al snel aan materialen als (PU) leer. Mensen denken al snel dat het moeilijk is om dit te combineren, maar niks is onmogelijk! Vaak hebben deze banken een warme ondertoon. Bruin valt dan ook in de kleurgroep ‘aardetinten’, wat betekent dat een bruine bank kan worden gecombineerd met een vloerkleed met aardetinten. Denk hier aan beige, taupe of zand. Daarnaast passen ook warme kleuren zoals gebroken wit, warm roze of terracotta. Ook is het mooi om een kleur van het vloerkleed terug te laten komen in je woonkamer, zo creëer je nog meer eenheid. 

Wat voor kleur vloerkleed past bij een grijze bank? 

Een grijze bank heeft als voordeel dat je er alle kanten mee op kan. Ook omdat grijs een combinatie is tussen de kleuren wit en zwart. Het is maar net wat jij voor ogen hebt. Wil je jouw woonkamer neutraal houden? Ga dan voor een wit of beige vloerkleed. Je kunt ook totaal de andere kant op gaan en zorgen dat jouw vloerkleed het pronkstuk wordt van de woonkamer. Een vloerkleed met meerdere kleuren is dan echt wat voor jou! 

Wat voor kleur vloerkleed past bij een groene bank? 

Groen is een ontzettende trendy kleur en is ontzettend tijdloos. Een groene bank is op zichzelf al best wel opvallend is en een echte eyecatcher in het interieur. Om deze reden raden wij ook aan om de kleur van het vloerkleed wat neutraler te houden. Zwart in combinatie met (gebroken) wit, grijs of donkergroen doet het altijd goed. Daarnaast is een vintage, industrieel vloerkleed ook zeker een aanrader om te combineren bij een groene bank. 

Wat voor kleur vloerkleed past bij een zwarte bank? 

Naast grijs is een zwarte bank iets wat je overal mee kunt combineren. Maar dan ook echt overal mee. Zwart is een tijdloze kleur en zal een elegante sfeer creëren in jouw woonkamer. Toch raden we aan om niet te gaan voor een donker of zwart vloerkleed. Dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw woonkamer een soort donker hok wordt, en dit wil je natuurlijk voorkomen.  

Wat voor kleur vloerkleed past bij een beige bank? 

Neutraal en rustgevend, dat is de kleur beige. Heb jij een scandinavische inrichting met een beige bank? Dan is een zandkleurig vloerkleed de perfecte optie voor jou. De eenvoud en rust van een lichter vloerkleed zorgt voor een goede sfeer in jouw woonkamer en maakt het interieur helemaal af. Binnen het aardepalet zit je eigenlijk met elke kleur wel goed. Wil je toch voor een iets gewaagder vloerkleed gaan? Ga dan voor een vloerkleed met bijvoorbeeld een ruit. 

Heeft jouw bank een andere kleur dan de bovenstaande kleuren?

Staat de kleur van jouw bank er nu niet tussen? Onthoud dan de volgende tips bij het uitkiezen van een vloerkleed. De kleur en stijl moet uiteraard samengaan met de rest van het interieur. Een heftige kleur bank betekent vaak een wat neutraler vloerkleed. Een neutrale kleur bank kan juist weer goed gecombineerd worden met een wat gewaagder vloerkleed. 

Nog op zoek naar een mooi vloerkleed? 

We hopen natuurlijk dat je wat aan deze blog hebt gehad! Ben je nog op zoek naar een mooi vloerkleed in de juiste kleur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vloerkleden vind je bij ons in alle kleuren, maten en vormen. Wanneer je een vloerkleed naar wens hebt gevonden, bestel je deze gemakkelijk online in onze webshop.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!