WINACTIE: Plantenfestijn geeft weg!

06-09-2016

Hoi allemaal,

Dankzij Giga Meubel kon ik dit ontzettend gave nachtkastje botanisch inrichten en ik hoop jullie aan de hand van foto's te kunnen inspireren. Mocht je aan de hand van mijn foto's nog vragen hebben, stel ze gerust!

Welke planten kies je uit?
Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Hoeveel ruimte heb je? Hoeveel licht komt er binnen in je huis? Waar houd je zelf van? Als je niet veel thuis bent is het niet slim om een plant uit te zoeken die veel water nodig heeft bijvoorbeeld. Wat ik vooral belangrijk vind is welk gevoel je over wilt brengen met je planten. Zo verzamelde ik o.a. een hoop cactussen bij elkaar voor een wat stoerder geheel. Bij veel tuincentra kun je tegenwoordig 3 of 4 kleine (vet)planten kopen voor een paar euro. Alvast succes met uitkiezen, dit kost mij altijd veel moeite!Zoals je ziet op de foto's kies ik ervoor om met verschillende hoogtes  te werken. Dit geeft een speels effect. Als je potjes allemaal dezelfde hoogte hebben is dit natuurlijk lastig, ik gebruik dan van alles en nog wat om de potjes op te hogen. Werkt perfect!Er zijn tegenwoordig genoeg botanische accessoires te verkrijgen. Geweien, cactussen van beton / hout / ijzerdraad en zelfs gehaakte cactussen.


 
De foto’s hierboven laat zien hoe je met grote planten snel en makkelijk de botanische sfeer neerzet. Er staan maar 3 planten op het kastje! Het is ook erg leuk om hangplanten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de erwtenplant of de 'string of hearts'. De 'scindapsus' is momenteel mijn favoriet, groeit ook erg snel. Gebruik accessoires die jij leuk vindt, dit is namelijk erg persoonlijk.

Ik moest en zou dit design-aapje hebben en zeker zo tussen die grote planten staat hij geweldig. Ik kreeg namelijk vaak de opmerking; in je slaapkamer ontbreekt alleen nog aan orang-oetang... Bijna hetzelfde toch?!Houd je meer van kleurrijke planten en/of bloemen dan spreekt bovenstaande foto je vast meer aan. De rode klaver (oxalis triangularis) geeft een erg speels en kleurrijk effect, zeker samen met de 'prayerplant'. Deze heeft prachtig gekleurde bladeren. Zelf ben ik dol op vlinders en deze heb ik hier dan ook terug laten komen. Tegenwoordig vind je de ingelijste vlinders in veel conceptstores en woonwinkels. De blauwe vlinder kocht ik op een Belgische antiekmarkt.Ja, dat zie je goed! Wie wint dit industriële (nacht)kastje?! Kriebelt het al om hem botanisch in te richten?
Ik hoop dat deze blog je wat ideeën heeft gegeven over de styling hiervan! Wij maken op 15 september de winnaar bekend.Hoe maak je kans?
1. Volg @gigameubel en @plantenfestijn op Instagram.
2. Repost de 'wie wint dit kastje' foto óf een andere foto uit deze blog en tag ons hierin.
3. Gebruik ook de #gigameubelplantenfestijn
4. Tag 2 vrienden in je bericht om ze deze actie niet te laten missen.
En duimen maar....

Liefs, Stephanie.
@plantenfestijn