Advies 15 december 2020

6x tips hoe jouw huis een industriële en stoere look krijgt

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een industrieel interieur wordt de laatste jaren steeds populairder. Je zou eens moeten rondsnuffelen op Instagram of Pinterest. Bijna 8 van de 10 beelden die je tegenkomt zijn van een industrieel interieur. Maar waarom zou je graag willen wonen in een fabriekshal uit de 19de of 20ste eeuw? Wij geven jou 6 tips hoe jij jouw interieur een goede boost in de juiste richting geeft.

1. Stoer en industrieel interieur: het juiste kleurgebruik

In een industrieel interieur zie je vooral koude kleuren zoals grijs, staalblauw, bruin en zwart. Deze basiskleuren hebben een strakke uitstraling en dat past perfect bij een industriële inrichting. Natuurlijk kun je het allemaal wat sober vinden met deze kleuren. Gelukkig kun je deze kleuren goed combineren met een felle kleur of tint. Denk in accessoires, meubels of delen van je muren of wanden. 

2. Industriële robuuste inrichting: hout

Er is nog een manier om deze simpele kleurencombinatie te doorbreken. Hout.  Dit materiaal geeft je huis een knusse, warme uitstraling en brengt de koele kleuren meer in balans. Om nog een warmere sfeer te creëren, kan je met verschillende houtsoorten werken. Enkele voorbeelden zijn een houten ladder, houten krukje, een houten bijzettafel of een mooie kandelaar

3. Interieur stoer en industrieel: metaal en staal

Metaal of staal mag absoluut niet ontbreken wanneer je denkt aan een stoer en industrieel interieur. Met deze materialen creëer je makkelijk een stoere look! Wil je het graag groots aanpakken? Denk dan aan een oude, metalen lockerkast of een eettafel met een stalen onderstel. Tv-meubels in industriële stijl geven meteen een stoere, robuuste uitstraling aan je interieur. Ga je voor een open tv-meubel of kies je liever voor een industrieel tv-meubel met deurtjes? Voor welk exemplaar je ook kiest, met een tv-meubel in industriële stijl heb je sowieso een blikvanger in de woonkamer! Giga Meubel heeft een ruim assortiment in deze interieur stijl.

4. Leer of velvet voor een industriële look

Zoals al eerder gezegd; alles draait in de inrichting om het materiaal dat je gebruikt. Een stoer materiaal is leer en dat kan je eigenlijk gemakkelijk toepassen, zowel echt als goed nep. Je kunt het groots aanpakken met een leren bank of fautteuil, maar ook kleiner met leren kussens en subtiele accenten zoals leren plankendragers. Velvet is ook helemaal in en springt eruit. Bij Giga Meubel hebben we verschillende items in verschillende velvet kleuren. Deze doorbreken ook weer je kleurencontrast in huis.

5. Zichtbare kabels en leidingen

Meestal doen mensen hard hun best om kabels en leidingen weg te werken zodat je ze niet ziet. Bij een industriële stijl is het net de bedoeling dat kabels en buizen zichtbaar blijven. Je huis industrieel inrichten betekent niet dat alles netjes afgewerkt moet zijn. De buizen en leidingen zijn net prachtige eyecatchers die perfect passen bij een industriële inrichting. Dit scheelt je alvast een heleboel werk!

6. Industriële verlichting

Tenslotte vormen grote metalen of stalen lampen een belangrijk kenmerk van een industrieel interieur. Of je nu kiest voor fabriekslampen, stoere hanglampen of industriële vloerlampen: alles is mogelijk! Eigenlijk geldt er maar één regel: hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter de lamp bij een industriële inrichting past. De industriële verlichting geeft je woning direct een stoere uitstraling. Het is dan ook een gemakkelijke en vrij goedkope manier om een industrieel interieur te creëren.

Meer weten over de industriële woonstijl?

Hopelijk weet jij nu precies hoe je te werk kunt gaan. Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies over de inrichting van jouw huis. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!