Zo behandel je fluweel!

02-09-2018

Niets is vervelender dan vlekken op je net gekochte bankstel, stoel, kussen of poef. Nog vervelender is als je niet weet hoe je een vlek op een bepaalde stofsoort moet behandelen. Met deze onderhoudstips hoef je niet meer in paniek te raken.

 Wat heb je nodig?

- Absorberende doeken
- Emmer met lauwwarm water
- Fluwelen borstel
- Mild afwasmiddel
- Haardroger
- Strijkijzer
- Stofzuiger

Een vlek, wat nu?

Zodra je een vlek hebt, is het wel van belang om zo snel mogelijk in actie te komen. Hoe langer je wacht, hoe meer de vlek zich aan de stof hecht. Gebruik als eerste lauwwarm water met een absorberende doek en dep voorzichtig op de plek waar de vlek zich bevindt. Niet te hard drukken op de plek, anders geef je de vlek meer kans om zich nog meer in het weefsel te trekken. Mocht lauwwarm water niet voldoende zijn dan kan je er een beetje mild afwasmiddel aan het lauwwarme water toevoegen. Dep vervolgens opnieuw met een schone absorberende doek op de vlek totdat de vlek verdwijnt.

Nadat je de vlek hebt verwijderd kan je met een föhn de vlek versneld droog krijgen. Het is heel belangrijk dat je een afstand neemt van ongeveer 5 a 10 centimeter van de stof. Mocht je te dicht op de stof de vlek droog föhnen dan kan de stof verbranden. Als de vlek helemaal droog is kan je met een fluweelborstel de stofsoort in één richting op borstelen voor het beste resultaat. Mocht je geen fluweelborstel hebben, kan je ook een vochtige doek op de vlek leggen en met het strijkijzer op stoomstand over de vlek heen gaan. Daardoor zal de vlek dezelfde richting op staan als de rest. 

Nu je alles weet van deze stof kan je met een gerust hart een prachtig velours of fluweel artikel in huis halen. Kom gezellig eens langs in de Giga Meubel showroom! Dan helpen we je graag verder.