Chesterfield

Chesterfield

Deze Engelse klassieker is de eyecatcher in iedere woonkamer! De banken komen in veel verschillende designs, vormen en kleuren voor. Hoe dit klassieke meubel is ontstaan is een bijzonder verhaal. Het gerucht gaan dat Phillip Dormer Stanhope, Engelse schrijver, staatsman en vierdegraaf van Chesterfield, in 1773 bezoek kreeg aan zijn sterfbed. Hij vroeg zijn bediende het bezoek een stoel te geven. De verwarde bediende gaf de stoel vervolgens aan het bezoek mee naar huis. De stoel was speciaal voor lord Stanhope ontworden  en is waarschijnlijk de eerste Chesterfield stoel geweest. 

Chesterfield banken 

De Chesterfield bank staat om zijn terugkerende ruitenpatroon. Op iedere ruit is een knoop geplaatst. Daarnaast heeft een typische Chesterfield bank een genagelde voorkant. De originele bank is gemaakt van leer, waardoor het item een stoere en robuuste uitstraling heeft. De banken en stoelen zijn geschikt voor ieder interieur en zijn makkelijk te combineren. De banken hebben allemaal de overeenkomst dat ze zo zijn ontworpen dat ze u kwaliteit bieden en maximaal comfort.

Chesterfield online bestellen bij Giga Meubel

Bij Giga Meubel bestel je de producten van Chesterfield gemakkelijk online in onze webshop. Geniet van onze snelle levertijd en scherpe prijzen. Wij bezorgen je bestelling helemaal gratis bij een bestelling vanaf 50,-!