Mangohouten salontafels

Mangohouten salontafels

Een salontafel is misschien wel één van de belangrijkste meubels in de huiskamer. Een woonkamer zonder salontafel ziet er waarschijnlijk heel leeg uit. Ondanks dat de salontafel een functioneel meubel is in de woonkamer, betekent dat niet dat het geen eyecatcher mag wezen! Dankzij ons uitgebreide assortiment salontafels met mangohout kies je makkelijk de leukste salontafel. Bij Giga Meubel vind je altijd een mangohouten salontafel die echt in past in jouw huiskamer. Verdiep je in de verschillende hoogtes, vormen, stijlen, kleuren en merken en maak jouw keuze.

Wat is mangohout?

Mangohout is afkomstig van de mango fruitboom. Deze boom groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië en Australië. In Nederland is het mangohout een bekend soort, omdat het sterk en duurzaam is. Mangohout heeft in de basis een warme kleur, het is mogelijk dat er een gele gloed in het blad zit. Bij het gebruik van mangohout is elk meubelstuk uniek. Dit komt door de kleurschakering in het hout, hierdoor kunnen er afwijkingen zijn. Dit hoort bij het type hout en geeft de mangohouten meubels een robuuste en sierlijke uitstraling.

Waarom kiezen voor een mangohouten salontafel?

Mangohout heeft een robuust uiterlijk. Dit past helemaal bij hedendaagse industriële meubels. Het is ook zeker mogelijk om meerdere meubels van mangohout met elkaar te combineren. Giga Meubel heeft ook kasten en eettafels van mangohout. Niet alleen hebben deze meubels van mangohout een mooie uitstraling, mangohouten producten worden ook nog is op een duurzame manier gebruikt. Dus je koopt groen! En om het nog beter te maken is mangohout zeer betaalbaar, hierdoor betaal je altijd de beste prijs voor massief hout!

Het onderhouden van een salontafel van mangohout

Een veel gestelde vraag is hoe je mangohouten meubels onderhoud. Voor het behandelen van een mangohouten salontafel kan je een speciale hout care kit kopen. Maar er zijn ook andere manieren zoals bijenwas of lak. Bijenwas is een natuurlijk product zonder chemische stoffen. Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat je meubelstuk iets donkerder kan worden, de nerven worden met bijenwas iets meer zichtbaar en het hout gaat meer glanzen. Dit is wel wat te voorkomen met een transparante matte blanke lak, hiermee lak je een harde laag op het meubel waardoor de salontafel niet zo zal glanzen.

Een mangohouten salontafel bestellen bij Giga Meubel

Vaak wil je als klant onze salontafels met eigen ogen zien en dat is natuurlijk geen probleem! Bezoek één van onze showrooms om onze mangohouten salontafels in verschillende stijlen te zien. Daarnaast zijn de interieurspecialisten tot jouw beschikking om je te helpen. Bestel je liever jouw mangohouten salontafel online? Profiteer dan van onze laagste prijsgarantie en gratis verzending bij een bestelling vanaf 50,-. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op of bel naar een van onze collega’s op telefoonnummer 035 - 879 60 32.