Ga je voor eetkamerstoelen met een stevige of soepele zit?

24-03-2021

Een eetkamerstoel vormt een belangrijke plaats tijdens je ontbijt, lunch of diner. Als je denkt dat je er bent nadat je eindelijk de keuze hebt gemaakt voor het design, heb je het mis. Naast het design is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het zitcomfort van je eetkamerstoel. In deze blog leggen we uit wat het verschil is, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor de eetkamerstoel die het beste bij jouw woonwensen past.

Twee factoren

Er zit wel degelijk een verschil tussen eetkamerstoelen met een stevige en een soepele zit. Eetkamerstoelen met een soepele zit voelen comfortabeler aan en zitten daardoor prettiger als je een langere tijd op een eetkamerstoel doorbrengt. Is een goede zithouding belangrijk voor jou? Dan kun je beter voor een stevige eetkamerstoel gaan. Daarnaast wordt het comfort van een eetkamerstoel bepaald door twee factoren: de ondervering en de vulling van het zitkussen. 

Eetkamerstoelen liggend

Factor 1: de ondervering

Ook de ondervering draagt bij aan het zitcomfort van de eetkamerstoel. De vering draagt namelijk de vulling en bepaalt hoe de vulling beweegt. Om het makkelijk uit te leggen, eigenlijk is de ondervering van een eetkamerstoel wat de lattenbodem van een bed is. 

Factor 2: de vulling van het zitkussen

Er zijn verschillende vullingen voor zitkussens. Daarom leggen we graag aan je uit wat de verschillen zijn tussen de diverse zitschuimen. Op deze manier ontdek jij welke schuimsoort het beste bij jou past, zodat je geniet van optimaal zitcomfort!

Vulling van zitkussens

Koudschuim kussens

Ben je op zoek naar een soepel en veerkrachtig kussen? Dan zit je met een koudschuim kussen zeker goed. Dit schuim biedt veel zitcomfort dankzij de hoge elasticiteit, waardoor het tevens een langere levensduur heeft. 

Lastilux kussens

Nog veerkrachtiger dan koudschuim zijn kussens van lastilux. Wanneer je in een eetkamerstoel met dit materiaal gaat zitten, vormt het schuim zich volledig naar de contouren van je lichaam. Hierdoor biedt het optimaal zitcomfort. Bovendien ventileert het schuim zeer goed en is het materiaal erg duurzaam. 

Sandwich kussens 

Wil je graag een stevig zitkussen, maar wel een soepele rugleuning? Of wellicht andersom? Door de combinatie van polyether en koudschuim zijn sandwich kussens hier perfect voor. Zo realiseer je het ideale zitcomfort voor jouw bank of fauteuil.

Eetkamerstoel kussen

Eetkamerstoelen kopen bij Giga Meubel

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of heb je advies nodig?  Laat het ons vooral weten. Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies! Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.