Wat zet ik aan mijn bartafel of kookeiland?

17-02-2020

Een bartafel of kookeiland is de trend van nu. Het is belangrijk wat voor barstoel of barkruk je daar aan zet. Bij een bartafel zet je een barkruk en bij een kookeiland zet je een barstoel. Een barkruk is meestal verstelbaar en kan je op verschillende standen neerzetten. Een barstoel staat meestal op vier poten. Het is belangrijk om te weten hoe hoog de zitting moet zijn. Meer weten over barstoelen en barkrukken? Lees dit blog verder!

Lees meer

De ideale hoogte van een bartafel

15-02-2020

Een bartafel is een ontzettend gezellig element in huis. Je kunt er bijvoorbeeld gezellig aan borrelen met familie of vrienden. Bartafels zijn er in veel verschillende maten, maar wat is nou de ideale hoogte van een bartafel? We gaan samen een aantal verschillende maten af om te kijken welke hoogte het beste past bij jou.

Lees meer

Dressoirs: de sfeermaker in je huis

13-02-2020

Dressoirs zijn echte sfeermakers in je huis en ook nog eens ontzettend handig. Ze hebben veel opbergruimte en boven op het dressoir is er nog ruimte voor leuke decoratie zoals fotolijstjes, plantjes of kaarsen. Je ziet ook steeds vaker dat het dressoir gebruikt wordt als tv-meubel. Dressoirs zijn ook een prima opbergruimte voor in je kantoor, slaapkamer of hal. Voordat je een dressoir aanschaft is het belangrijk om te weten wat de functie van het meubel wordt.

dressoir

Lees meer

Het servies creëert gezelligheid

11-02-2020

Er komen geregeld vrienden bij ons eten. Het koken laat ik dan aan mijn vriend over terwijl ik mij graag bezighoud met het dekken van de tafel. Dit creëert eveneens een stuk sfeer naar mijn mening. Kleur is daarbij meestal een leidende factor. Sterker nog, wij bezitten bijvoorbeeld geen witte servies set.

 

Lees meer

Hoe vind je de perfecte salontafel?

07-02-2020

De salontafel is een functioneel meubel in de woonkamer. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Er zijn geen standaardmaten voor een salontafel. Vooral als je online een salontafel wil bestellen, is het moeilijk inschatten hoe deze in jouw interieur zal staan. Om je een handje te helpen hebben we een aantal bepalende factoren voor je op een rijtje gezet.

 

Lees meer

Vloerkleden, praktisch of decoratief?

03-02-2020

Ik hou enorm van vloerkleden en verander ook regelmatig van vloerkleed. In de winter hou ik van de warmte aan je voeten, de gezelligheid en het huiselijke wat een vloerkleed heeft. In deze blog zal ik je meenemen in de wereld van vloerkleden. 

banner

 

Lees meer

Zo kies je een tv-meubel dat bij jouw interieur past

29-01-2020

Niks is fijner dan na een lange werkdag languit op de bank neer te ploffen en tv te kijken. Een stijlvol tv-meubel maakt jouw aanzicht nog mooier. Om de grootte van je tv-meubel te bepalen dien je rekening te houden met een aantal elementen namelijk: de grootte van je televisie, de ruimte tegen de wand en de hoogte van de rest van de meubels.

banner

Lees meer

Back to white

28-01-2020

Van zwart naar wit, een kleine verandering, veel werk maar wat een gigantische verschil het kan geven! In deze blog laat ik jullie zien waar ik de laatste weken druk mee ben geweest.

banner

Lees meer

Hoe bepaal ik de grootte van mijn eettafel?

27-01-2020

De eettafel is in veel interieurs een plek waar iedereen samenkomt. Om de juiste afmeting te bepalen voor de eettafel, spelen een aantal factoren mee. Hoe groot zijn jouw eetkamerstoelen? Voor welke vorm eettafel ga je en welk onderstel kies je? Ben je nog niet uit over de vorm? Lees dan hier advies over de vorm van je eettafel. Naast deze onderdelen hangt de grootte van de eettafel af van het aantal mensen en de grootte van de ruimte.

Lees meer

Welke eettafel vorm kan ik het beste kiezen?

24-01-2020

De eettafel is in veel ruimtes een plek waar iedereen samenkomt. Maar welke vorm past het beste in jouw interieur? De vorm en grootte van jouw eettafel bepalen, hangt af van het aantal mensen en de grootte van de ruimte. Wij hebben de voor- en nadelen van elke vorm tafel op een rijtje gezet:

Banner

Lees meer

Interieurtrends van 2020

21-01-2020

Interieurtrends van 2020

Volg je de trends op interieurgebied en ben je benieuwd naar wat je te wachten staat in 2020? Wil je jouw huis stylen volgens de nieuwste trends? Lees dan snel verder!

Banner

Lees meer

Winterse knusheid in huis

14-01-2020

Herinrichten

Ik maak me absoluut schuldig aan het regelmatig switchen van grote en kleine meubelstukken in huis. De kleuren zinnen me dan niet meer, de opstelling moet anders of het seizoen verandert simpelweg. Nu de kerstboom weer de deur uit is, en naar mijn mening daarmee een hoop gezelligheid, probeer ik de woonkamer op een andere manier knus aan te kleden. En dan het liefst subtiel.

Banner

Lees meer

Hoe hoog moet mijn eettafel zijn?

10-01-2020

Het bepalen van de hoogte van jouw eettafel is belangrijk omdat je comfortabel wilt zitten. Een voorkeur voor zithoogte aan een tafel is erg persoonlijk. De ene persoon vindt het prettiger om hoog aan tafel te zitten en de ander zit juist liever lager.

Dit is wat je kunt doen om de juiste hoogte van een eettafel te bepalen:

Banner

Lees meer

De woonkleuren van 2020

06-01-2020

Gaan we veel “nieuwe” kleuren zien?

Een nieuw jaar met nieuwe woontrends en nieuwe plannen! De kerstboom is weer het huis uit, de kerstdecoratie weer naar zolder en we veranderen ons interieur weer. Herkenbaar? Ik denk het wel! Zelf hebben wij ook allemaal plannen om onze eetkamer te veranderen. Er komt een nieuwe print op de muur, we gaan de houten vloer in dat gedeelte van het huis wit verven en willen zelf een brede vensterbank maken over de hele breedte van de kamer. Het blijft namelijk wel mijn kamer vol planten. Ondanks dat er nu een zwart/wit print op de muur zit die ik ook nog steeds prachtig vind kiezen we nu toch voor meer kleur.

Banner

Lees meer

De blijvende trend

30-12-2019

De kerstboom eruit, en het groen weer in huis! Het is toch altijd weer een beetje kaal in huis als de kerstboom en de kerstversiering weer weg zijn. Ook al ben ik elke kerst wel binnen 30 minuten klaar met versieren, ik heb altijd een touch of christmas bij ons thuis zoals jullie al lazen in mijn vorige blog. Maar toch mis je dan weer iets in huis. Dus ik ga aan de slag met groen, zowel planten en gedroogde bloemen en bladeren, de trend van 2020.

Banner

Lees meer

Een toast op het nieuwe jaar!

24-12-2019

Het eind van 2019 is in zicht. Tijd om de balans op te maken. In mijn laatste blog van dit jaar kijk ik nog even terug naar wat was en is geweest, maar wil ik vooral vooruitkijken naar mijn uitdagingen voor 2020. Ik heb er zin in!

Banner

Lees meer

Tijd voor een nieuwe klok

17-12-2019

Ik heb eigenlijk altijd een haat-liefde relatie gehad met het begrip ‘tijd’ en dus ook met klokken, horloges en wekkers. Vooral aan die laatste heb ik weinig goede herinneringen. Toe ik jonger was had ik zo’n ouderwets model, met van die bellen. Een lawaai dat die maakte! Maar goed, het gaat me er vooral om dat alles zo snel voorbijgaat en ik de tijd af en toe dus zou willen stilzetten. Realistisch gezien zou dit alleen maar chaos veroorzaken. Conclusie: er moet gewoon een klok in mijn omgeving aanwezig zijn.

banner

Lees meer

Een tafel in kerstsfeer!

10-12-2019

Elk jaar weer begin ik in oktober al met ideetjes opdoen voor ons kerst interieur. Ik vind het leuk om accessoires zelf te maken en om het elk jaar weer net even wat anders te hebben. Begin december is het dan eindelijk zover en haal ik de kerstdecoratie van zolder en ga ik inventariseren wat ik allemaal heb en ga gebruiken dit jaar. In deze blog gaan we het hebben over de vraag 'hoe verander je je eettafel tijdens de kerstdagen in een mooie kersttafel?' Lees je mee?

banner

Lees meer

Donkeren dagen voor de kerst

02-12-2019

Donkere dagen voor de kerst! Dat betekent dat we het huis langzaam aan gaan omtoveren tot een winter wonder land. Ik moet dit jaar toch echt even wachten totdat Sint-Nicolaas weer op weg is naar Spanje. Ook al snapt Liv het nog niet helemaal, maar toch voor het idee.

In deze blog laat ik jullie zien wat mijn ideeën zijn met kerst dit jaar en ik hoop jullie daarmee te inspireren, we eindigen deze blog met een paar simpele DIY’s.

banner

 

Lees meer

Zuiver tomorrow's design for todays interior

26-11-2019

Caroline van Velze is creatief directeur van het trendy Nederlandse meubelmerk Zuiver en tevens oprichter en mede-eigenaar van de Zuiver bv groep, waar ook de interieurmerken Dutchbone en Bold Monkey onder vallen. Ondanks haar drukke agenda heeft ze tijd voor mij willen vrijmaken. Lees het interview wat ik met haar had!

banner

Lees meer