Advies 18 juni 2020

Alles over verschillende soorten lampen!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Goede verlichting in het huis in onmisbaar. Het is niet alleen erg praktisch om genoeg licht te hebben, het is ook nog eens een echte sfeermaker. Je hebt licht bijvoorbeeld in de avond nodig bij het lezen, eten, spelen en leven. Licht kan jouw interieur maken of breken. Ben jij opzoek naar nieuwe lampen, maar weet je niet goed wat je wil? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je alles over lampen

Hanglampen in de woonkamer 

Iedereen kent hem wel: de hanglamp. Deze lampen zijn de meest gebruikte type lampen in een woonkamer. Je kan hem gemakkelijk boven de eettafel hangen, maar ook zien we hem terug bij de zithoek of in een hoekje als decoratieve verlichting. Heb jij een werkplek in jouw huiskamer? Dan komt een hanglamp hier ook mooi tot zijn recht. Het fijne aan hanglampen is dat ze te koop zijn in allerlei verschillende stijlen. Zo kan je gaan voor grote industriële lampen, maar ook voor spots, klassieke of bohemian lampen. De laatste variant zien we de laatste tijd veel terugkomen in het interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen is echt een trend. 

Sfeer met een vloerlamp 

De vloerlampen zien we in menig interieur terugkomen. Met een staande lamp creëer je op een makkelijke manier sfeer. In vrijwel iedere woonkamer is een staande lamp te vinden. Niet zo gek, want ook deze lampen zijn te verkrijgen in allerlei stijlen. Van slanke en onopvallende modellen tot grote en robuuste staande lampen. Je kan alle kanten op met een staande lamp. Let erop dat jouw lamp past bij de rest van het interieur. Zo zorg je voor een mooi geheel. 

Tafellampen in het interieur 

Met een tafellamp kan je gemakkelijk gezellige hoekjes maken in het interieur. Tafellampen komen op meerdere plekken in het interieur goed tot zijn recht. Zet bijvoorbeeld een tafellamp op jouw dressoir. Je zult zien dat dit erg stijlvol oogt en daarnaast is het ook nog eens een sfeermaker in het interieur. Houd jij van lezen in de avond? Dan is een tafellamp ideaal! Ga voor een kleine tafellamp. Het makkelijk hieraan is dat je het licht gemakkelijk op jouw boek richten. Ook tafellampen zijn er in veel verschillende soorten en maten. 

Wandlampen; vergeet ze niet! 

Misschien zijn wandlampen niet het eerste waar je aan denkt bij het aanschaffen van een nieuwe lamp, maar ze kunnen je positief verassen. Het makkelijke aan een wandlamp is dat je ze gemakkelijk ophangt en ook weer makkelijk weg kunt halen. Wandlampen zijn ideaal wanneer je bijvoorbeeld een mooi schilderij wilt uitlichten. Daarnaast kan een wandlamp ook perfect zijn voor bij de bank. Dit zal echt een eyecatcher zijn. 

Een lamp als decoratie 

Heb je eigenlijk wel genoeg licht in de woonkamer, maar vind je het leuk om nog een paar leuke decoratieve items toe te voegen? Dan is een decoratielamp iets voor jou! Deze geven niet per se heel veel licht, maar zorgen wel voor een gezellige sfeer. Ga voor een opvallende lamp om een statement te maken in het interieur. 

Heb jij nog vragen over een specifieke lamp? Laat het ons vooral weten. Wij staan voor jou klaar en geven graag advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!