Trends & Inspiratie 23 juli 2021

Deze 8 tips helpen je bij het inrichten van een appartement of klein huis

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

#1 Ga voor een licht kleurenpalet 

We raden aan om voor een licht kleurenpalet te kiezen. Lichte kleuren reflecteren licht en donkere kleuren absorberen het. Lichte kleuren zorgen er dus al snel voor dat een ruimte groter lijkt. Dit geldt voor kleuren op de muur en het plafond, maar ook voor de vloer. Heb je nou een donkere vloer? Leg er dan bijvoorbeeld een groot vloerkleed op. 

#2 Benut de muren 

De muren zijn er nu eenmaal dus dan kan je ze net zo goed goed benutten. Gebruik de muren in dit geval om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren. Een voorbeeld is een een mooie wandplank of wandrek. Door dit goed te combineren zorg je voor een leuke uitstraling en creëer je tegelijkertijd een handige plek om bijvoorbeeld boeken neer te zetten of leggen. Daarnaast is een kapstok die aan de muur hangt een echte aanrader. Zo zorg je namelijk voor een groter ruimtegevoel. Hoe meer je je vloer laat doorlopen, hoe groter de kamer lijkt. 

 

#3 Opbergruimte op een creatieve manier 

In een appartement of een klein huis is te weinig opbergruimte een vaak voorkomend probleem. Daarom de tip om creatief te zijn met opbergruimte. Creëer opbergruimtes daar waar je het in eerste instantie niet zou verwachten. Ga voor een salontafel met laden of opbergvakken of plaats een gave industriële opbergkast

#4 Meubels met meerdere functies 

Tegenwoordig zijn er steeds meer meubels verkrijgbaar die meerdere functies hebben. Dit is echt een uitkomst als je niet veel ruimte tot je beschikking hebt. Door gebruik te maken van multifunctionele meubels kan je meer spullen kwijt, zonder bijvoorbeeld een extra kast neer te zetten. Praktisch betekent niet gelijk lelijk. Zelfs multifunctionele meubels zijn tegenwoordig een stuk stijlvoller.      

#5 Het afscheiden van ruimtes 

Uiteindelijk is natuurlijk het doel om een ruimtelijk effect creëren. Maar hoe doe je dit in een appartement of klein huis zonder dat er geen rust en overzicht meer is? Scheidingswanden zijn dan de oplossing. Dit hoeft niet gelijk een echte wand te zijn, want ook een roomdivider of een mooie kast kan prima. Daarnaast zijn ook andere meubels een simpele oplossing om het gevoel te creëren van verschillende ruimtes. Zet een fauteuil of bank bijvoorbeeld zo neer dat het een afscheiding vormt. 

#6 Ga de lucht in 

Ook de lucht in gaan helpt bij het inrichten van een appartement of klein huis. Kies voor meubelstukken die op pootjes staan. Je creëert hierdoor optisch een ruimtelijker effect doordat de vloei zichtbaar is. Dit komt bijvoorbeeld veel voor in de Scandinavische stijl. Een dressoir of bank op pootjes is al genoeg om dit ruimtelijke effect te creëren. 

Daarnaast zijn ook zwevende meubels een echte aanrader. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een zwevend tv-meubel zorg je gelijk voor meer ruimte en openheid in je woning. In plaats van een boekenkast kan je ook kiezen voor zwevende planken of boxen, dit ziet er gaaf uit en is tegelijkertijd een plek om spullen op te bergen. Stijlvol en handig. 

#7 Het plaatsen van spiegels

Voor velen zal dit een bekende truc zijn, en dit is niet voor niks want het werkt echt. Het plaatsen van een spiegel zorgt ervoor dat de ruimte optisch vele malen groter lijkt. Door bijvoorbeeld een ronde of lange spiegel op de grond te plaatsen zorg je ervoor dat de vloer als ware doorloopt. Dit zorgt automatisch voor een ruimtelijk gevoel. De manier waarop je de spiegel neerzet heeft dus ook invloed op het effect. Wil je de kamer langer laten lijken? Plaats dan een spiegel tegen een smalle wand. Wil je de kamer juist wat breder laten lijken? Ga dan voor een spiegel tegen een brede wand. 

#8 Kies de juiste verlichting 

Je zou het misschien in eerste instantie niet verwachten, maar vooral bij het inrichten van een appartement of een klein huis is de juiste verlichting essentieel. Een tip die we willen geven is om te zorgen voor verlichting te kiezen op verschillende niveaus. Denk hier aan een plafondlamp en een wandlamp, in combinatie met een vloerlamp. Het is de variatie die ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt. 

Meubels kopen bij Giga Meubel 

We hopen je met deze blog een eindje op weg te hebben geholpen om jouw appartement of kleine woning in te richten. Heb je nog vragen na het lezen van deze blog of wil je meer informatie? Laat het ons vooral weten. We staan graag voor je klaar en geven graag advies bij het aanschaffen van mangohout meubelen. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nL.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!