Nieuws 26 november 2021

Duurzaamheid

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Bewust produceren

Bij Giga Meubel vinden we het belangrijk dat producten zo min mogelijk aan slijtage onderhevig zijn. Ons doel is ervoor te zorgen dat onze producten een leven lang meegaan. Dit realiseren we door hoogwaardige kwaliteit te leveren en op duurzame wijze te produceren.

Dit zijn de steentjes die wij bijdragen

De manier waarop wij onze betaalbare en unieke meubels ontwerpen en produceren gaat niet ten koste van onze planeet of mensen die de meubels maken. Onze fabrikanten staan hier garant voor. Wij bezoeken onze fabrieken een paar keer per jaar om de kwaliteit en herkomst van het materiaal te controleren.

Bij Giga Meubel maken we gebruik van materialen die gerecycled zijn. In onze industriële kasten worden bijvoorbeeld planken van gerecycled botenhout verwerkt. Wij werken veel samen met leveranciers die zich bezighouden met het hergebruiken van materialen. Je kunt hier denken aan het opnieuw gebruiken van Oude producten krijgen op deze manier een nieuwe kans en hierdoor ontstaan onze unieke meubels.

Koop je bij Giga Meubel, dan ben je er zeker van dat:

  • Onze leveranciers goede arbeidsomstandigheden verlenen aan personeel.
  • We bestellen veel producten in één keer, zodat we afval en kosten besparen.
  • We werken samen met merken die gecertificeerd hout als basisgrondstof gebruiken.

Hergebruik

Het einde van de levensduur van het ene product betekent het begin van een nieuw product!

Zelf duurzaam te werk gaan? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan een meubel een tweede leven geven. Door je meubels her te gebruiken, varieer je in jouw interieur en help je een handje mee aan het verbeteren van het milieu.

Leveranciers

Duurzaamheid staat hoog bij ons op de agenda. Dit houdt in dat wij bezig blijven met het verder verduurzamen van onze producten. Dit geldt niet alleen voor onze eigen ontwerpen en producten, maar ook voor de samenwerkingen met (toekomstige) leveranciers. Hoe dragen zij bij aan het verbeteren van de wereld?

De merken d-Bodhi, Madam Stoltz, Zuiver en WOOOD, die je terugvindt binnen ons assortiment, zijn voorlopers wat betreft duurzaamheid. Alle meubels van zijn gemaakt van gerecycled hout, leer, metaal en rubber. Ook schenken zij maandelijks aan de Trees4Trees Foundation. Bij WOOOD worden meubels gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Bij het merk Zuiver zijn meerdere items gemaakt van gerecycled hout. De laatste in de rij is Madam Stoltz. Zij verwerken gerecycled glas in haar accessoires. Onderstaand een aantal voorbeelden van de genoemde producten van leveranciers. 

Hieronder afbeeldingen van onze eigen collectie die aan deze eisen voldoen:

Transport

Duurzaamheid valt op verschillende manieren te bereiken. Transport is daar een van. Naast het bundelen van het transport naar Nederland, zijn wij ook bewust bezig met het afleveren van onze producten bij onze klanten. Onze realtime en voorbedachte bezorgroutes zorgen voor lagere transportkosten en minder uitstoot van brandstof en energie.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!