NieuwsActies 11 januari 2023

Duurzaamheid bij Giga Meubel

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een duurzame wereld, dat is iets waar wij allemaal ons steentje aan moeten bijdragen. Hier zijn we ons bij Giga Meubel heel bewust van. Elke keuze die je maakt heeft een impact op de wereld, op de natuur, de dieren en de mensen. Ben je benieuwd welke keuzes Giga Meubel maakt om bij te dragen aan een betere wereld? Lees dan snel verder.

Duurzame levering

Bij Giga Meubel hebben we een eigen routesysteem dat de routes optimaal plant, waardoor onze chauffeurs zo min mogelijk kilometers hoeven te maken en op deze manier zo min mogelijk CO2-uitstoot hebben. Daarnaast wordt onze bezorging gedeeltelijk gedaan door transportbedrijf TSN groen, dit bedrijf doet aan volledig CO2-neutrale bezorging door gebruik te maken van elektrische voertuigen. 

Verpakkingsmateriaal

Sinds kort zijn wij bezig met het reduceren van ons plastic gebruik, zo proberen wij zo min mogelijk plastic te gebruiken als beschermingsmateriaal. In plaats van plastic maken we gebruik van karton of andere afbreekbare materialen. Ook onze leveranciers houden zich bezig met duurzaamheid, zo gebruiken zij bijvoorbeeld geen onnodige bestickering en streven zij ernaar om gebruik te maken van één soort verpakkingsmateriaal. In de verpakkingsmaterialen maken zij een strenge selectie door plasticgebruik te reduceren en zoveel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken. Daarnaast dient de consument bij ons, als ze een artikel retourneren, gebruik te maken van de originele verpakking. Op deze manier willen we voorkomen dat er onnodig extra verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. 

Grondstoffen

Sommige van onze producten zijn gemaakt van gerecycled hout, waardoor het materiaal een nieuw leven krijgt. Onze partners in het buitenland maken gebruik van FSC-gecertificeerd hout en daarmee dragen wij bij aan de bescherming van de bossen. Ga voor een meubel gemaakt van gerecycled hout en kies bijvoorbeeld voor Dressoir Lio

Tweede kans

Meubelen met lichte beschadigingen worden bij ons in het magazijn gerestaureerd en vervolgens verkocht voor een lagere prijs. Op deze manier krijgt het item een nieuw leven en kunnen wij een klant gelukkig maken met een mooi meubel voor een klein prijsje. Ook artikelen die in onze fotoshoots worden gebruikt of showmodellen in onze winkel worden verkocht voor een kleinere prijs. Beter voor de wereld en beter voor de klant. 

Duurzaamheid in de toekomst

Ook in de toekomst willen we Giga Meubel blijven verduurzamen. Wij streven naar zo min mogelijk vervuiling, onder andere door nog kritischer te kijken naar onze verpakkingsmaterialen, transport, grondstoffen en levernaciers. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat er intern bewust wordt omgegaan met duurzaamheid. Zo willen we ons personeel actief aansporen in het maken van bewuste keuzes, onder andere door het reduceren van het verbruik van energie en door te recyclen. Ook zijn we bezig met een grote volgende stap, die volledig energieneutraal wordt verwerkelijkt. Hierover volgt later meer!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!