Advies 2 april 2020

Een kast inrichten als een pro!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Kleur is everything

Kleur in het interieur is erg belangrijk en zo ook in jouw kast. Zorg ervoor dat de spullen die je in jouw kast wil plaatsen hetzelfde kleurenpalet hebben als de rest van jouw interieur. Zo creëer je een geheel. Wanneer je jouw kast inricht is het handig om maximaal 3 verschillende kleuren te kiezen. Ga bijvoorbeeld van één accentkleur die je vervolgens terug laat komen in verschillende tinten. Zo geef je net even wat extra’s aan je kast en past deze alsnog goed bij de rest van het interieur. 

Boeken, planten en servies zijn een must

Er zijn een aantal accessoires die het altijd goed doen in een kast; boeken, planten en servies. Deze accessoires zijn toch echt wel een must voor in jouw kast. Laat jouw mooie servies shinen in je kast! Jouw servies zal al helemaal goed tot zijn recht komen wanneer de kleuren van borden, kommen en schalen helemaal bij jouw kleurenpalet passen. Ga naar het servies voor een aantal mooie planten. Planten zorgen voor leven in het interieur en zo ook in jouw kast. Combineer verschillende planten voor een speels effect. Boeken kunnen we ook zeker niet vergeten in de kast. Kies een aantal favoriete boeken uit of ga voor boeken met een mooie kaft. Maar er een mooie stapel van of zet ze netjes naast elkaar. 

Ruimte in de kast

Nu je een mooi kleurenpalet en een aantal mooie accessoires hebt gevonden, gaat het inrichten beginnen. Een belangrijke regel bij het inrichten van een kast is dat de kast niet de vol moet zijn. Dit zorgt namelijk voor een rommelig effect. Zorg voor ruimte! Zo blijft jouw kast luchtig en zal jouw kast er straks heel stijlvol uit zien. Om ruimte te creëren in je kast kan je verschillende items clusteren. Maak bijvoorbeeld setjes. Ga voor twee planten, drie boeken en een mooi kleed. Wees daarnaast niet bang om een gedeelte gewoon leeg te laten, het mag! 

De kracht van oneven 

Misschien ken je de regel van drie wel. Deze is ook erg belangrijk bij het inrichten van je kast. De regel van drie is heel eenvoudig. Het houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker zijn en daarnaast onthouden we deze beter. De regel telt voor alle oneven getallen, maar begint bij drie. Bij drie items ontstaat er een collectie in ons hoofd en dit aangenaam om naar te kijken. Hoe pas je dit toe in de kast? Ga bijvoorbeeld voor drie verschillende vazen in verschillende hoogtes. Je zult zien dat dit erg goed tot zijn recht zal komen in de kast. 

Aanschouw en beoordeel 

De laatste tip is om van een afstand te kijken hoe jouw kast eruit ziet. Ben je tevreden of moet er nog wat verschoven worden? Misschien moet er nog wat toegevoegd worden of misschien vind je de kast wel te druk. Het makkelijke aan het inrichten van een kast is dat je kunt blijven schuiven totdat jij tevreden bent. Neem de tijd en bekijk het even van een afstandje! 

Wij hopen dat je aan de hand van deze tips nu zelf aan de slag kan gaan met het inrichten van je kast! Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!