Advies 20 juli 2020

Een open boekenkast inrichten: zo doe je dat!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het model van jouw open boekenkast bepaalt de stijl 

Een open boekenkast hoeft niet persé een houten model met rechte planken te zijn. Er is zoveel meer mogelijk! Hoe je jouw kast het beste in kunt richten, heeft dan ook alles te maken met het model van jouw kast. Een basic boekenkast met recht planken zal je anders inrichten dan een opvallende boekenkast met verschillende vakken. Ook kun je kiezen voor een half open boekenkast waarbij de onderkant afgesloten is door middel van deurtjes. Wil je echt een opvallend exemplaar? Dan kies je misschien wel de boekenkast met deels open vakken en deels gesloten vakken. 

Aan de hand van het model dat je hebt gekozen, beslis je hoe jij je boekenkast gaat inrichten. Bekijk als eerste goed hoeveel ruimte je hebt. Hoeveel spulletjes kan je eigenlijk kwijt? Heb je een deels gesloten boekenkast? Dan kan je misschien ook wat rommelige items kwijt. Is jouw kast volledig open? Kies dan alleen de items die iedereen mag zien. 

Next step: inrichten maar! 

Het je alle spullen voor je kast verzameld? Dan is het tijd om in te gaan richten. Het belangrijkste bij het inrichten van een open boekenkast is het afwisselen van items. Dat doe je bijvoorbeeld door na een aantal boeken een leuk vaasje of plantje te plaatsen. Wees creatief met de items die je in de kast zet. Geen idee hoe je dat kunt doen? Hierbij een aantal tips! 

Boeken 

Probeer de boeken in jouw kast op een leuke manier neer te zetten. Misschien kun je afwisselen tussen staande en liggende stapeltjes boeken. Ook is het leuk om boeken op kleur te sorteren, op deze manier zien je boeken er helemaal niet saai uit! 

Kussens en plaids 

Kussens en plaids in een open boekenkast? Absoluut! Gebruik wat leuke kussens of plaids om de onderste planken of vakken van jouw kast op te vullen. Het staat niet alleen gezellig, het zorgt ook voor de mogelijkheid wat kleur aan jouw kast toe te voegen. 

Planten 

Een leuke plant, die mag natuurlijk niet ontbreken in jouw open boekenkast. Kijk naar de ruimte in de kast om de grootte van de plant te bepalen. Kies een leuke bijpassende bloempot of mand en je hebt weer een stukje van jouw kast gestyled! Tip: het be een stevige bloempot? Gebruik hem dan ook eens als boekensteuntje. 

Accessoires 

Nog ruimte over in jouw boekenkast? Vul die dan op met wat leuke accessoires. Fotolijstjes, vaasjes of een leuk ornament. Hiermee doe je het eigenlijk nooit verkeerd. Let wel op dat je de kast niet te vol zet. Een leeg stuk of vak mag natuurlijk ook! 

Hopelijk kan je met deze tips aan de slag en heb jij straks een prachtig ingerichte open boekenkast in je huis staan. Wil het niet lukken? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!