20 maart 2020

Haal de lente in huis!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Groen de kleur van de lente!

Groen is een kleur waarmee ik meteen associaties hebt. Voor mij is groen de kleur van de lente en het symbool voor een frisse nieuwe start. Ik kan zo genieten van die nieuwe frisgroene blaadjes aan de bomen, de heerlijk geurende bloesem, de lammetjes in de wei en de vogels die druk zijn met het bouwen van hun nesten. Je kunt dit lentegevoel ook naar binnen halen door je muren een mooi groen kleurtje te geven. Vind je een hele groene muur te spannend, kies dan voor een paar panelen die je op maat laat zagen bij de bouwmarkt. Verf die vervolgens in je favoriete tint groen en hang ze aan de muur. Heb je na een tijdje zin in iets anders, dan verf je ze weer net zo gemakkelijk in een andere kleur. Deze prachtige gele stoel van VT Wonen past perfect bij dze groene muur. 

Meerdere tinten groen maar wat past bij jou?

Er zijn heel veel tinten groen, van bijna wit, naar fris appelgroen tot heel donkergroen. De meer uitgesproken kleuren groen (zoals appelgroen) geven energie, de energie van een nieuw begin, zoals de lente. Deze kleuren passen goed in een modern en kleurrijk interieur. De zachtere en meer vergrijsde tinten groen (zoals de flexa kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn) stralen meer rust uit en passen goed bij een landelijke of Scandinavische interieurstijl.

Heb je een ruimte waar veel daglicht naar binnen komt, dan kun je gerust kiezen voor donkergroen. Door het natuurlijk licht wat naar binnen komt, zal de kleur wat afzwakken, waardoor deze minder heftig overkomt. Valt er weinig daglicht naar binnen, kies dan liever voor een lichte tint, zoals de kleur ‘Tranquil Dawn’ van Flexa.

Groen is er dus in heel veel verschillende tinten en schakeringen, die je wel heel gemakkelijk met elkaar kunt mixen en matchen. Zet bijvoorbeeld leuke assecoires zoals groene planten en mokken op een zachtgroene salontafel bijvoorbeeld de salontafel Iron in het groen en je zult zien dat dit prima matcht.  

Naast het mixen van verschillende tinten groen is het ook een kleur die je goed met andere kleuren kunt combineren. Het koele pastelgroen, maar ook donkergroen combineert heel mooi met warme tinten, zoals oudroze of okergeel. De zachte vergrijsde groentinten gaan goed samen met natuur- en grijstinten, maar ook met roze. Helder groen en geel is een hele frisse combinatie. Geel staat ook voor energie en een nieuw begin, dus dit is een ideale match om de lente in je huis te halen. Verf je muur groen, zet een grote bos narcissen of gele tulpen op tafel en vervang je donkere kussens op de bank voor gele exemplaren. Zo tover je in een handomdraai de zon en de lente in je huis.

Een inspirerende groet,

Arjanta

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!