Trends & InspiratieWoonkamer inspiratie 18 januari 2023

Hoe decoreer je een salontafel?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De salontafel is een centraal punt in de woonkamer en kan de sfeer van je woning een flinke boost geven. Niet alleen is de salontafel een praktisch hulpje waar je je glazen of snacks op kunt plaatsen, maar het is ook de perfecte plek om je mooiste spullen tentoon te stellen. In deze blog leer jij om je salontafel te decoreren als een echte interieurexpert. 

Kies de juiste salontafel

Voordat je je salontafel gaat decoreren is het belangrijk om de juiste salontafel voor jouw woonkamer uit te kiezen. Houd bij het kiezen van de juiste salontafel rekening met de inrichting van je woonkamer. Een belangrijke regel bij het uitkiezen van de koffietafel van je dromen is dat de salontafel niet hoger mag zijn dan de zitting van je bank. Daarnaast moet je goed nadenken over de uitstraling die je wilt creëeren met de salontafel. Kies voor een ronde salontafel als je wilt gaan voor een zachte uitstraling. Wil je juist een moderne en strakke uitstraling? Dan kun je beter kiezen voor een rechthoekige salontafel of een vierkante salontafel. Ben je juist op zoek naar een ovale salontafel? Misschien is salontafel Gin iets voor jou.

Je salontafel decoreren met koffietafelboeken

Een koffietafelboek heeft zijn naam te danken aan de plek waar hij het vaakst ligt, namelijk op de koffietafel. Koffietafelboeken zijn vaak prachtige, dikke boeken met de mooiste foto’s en een opvallende kaft. Met een koffietafelboek op de salontafel kun je je persoonlijke interesses mooi laten zien. Kies bijvoorbeeld een boek over reizen, interieur of auto’s.

Creëer sfeer met kaarsen

Zet de toon en creëer een gezellige sfeer met kaarsen op je salontafel. Kies voor een heerlijke geurkaars om naast sfeer ook een lekker luchtje te verspreiden. Combineer kaarsen met verschillende hoogtes en diktes voor een speels effect. Plaats de kaarsen op een mooi dienblad en voeg bijvoorbeeld geurstokjes of vaasjes toe voor variatie. Combineer geen verschillende geuren met elkaar, dan komt de geur niet goed tot zijn recht. Je kunt ook een kaars bovenop een stapel koffietafelboeken plaatsen.

Fleur de woonkamer op met bloemen of een droogboeket

Als je gek bent op bloemen, is een mooi boeket in een vaas een prachtige toevoeging aan je salontafel. Kies een bloemstuk dat mooi aansluit op de kleuren van je interieur, of ga voor een droogboeket dat nooit verwelkt. Let wel op dat het boeket in verhouding is met de salontafel, zodat het boeket de salontafel niet overschaduwt. 

Verwerk persoonlijke voorwerpen

Personaliseer de salontafel door het toevoegen van persoonlijke voorwerpen. Gebruik een dienblad om foto's, boeken, bloemen of antiek een plekje te geven. Denk bijvoorbeeld aan kleine souvenirs die je mee hebt genomen van vakantiebestemmingen. Deze persoonlijke accessoires geven niet alleen jouw woonkamer een persoonlijk tintje, het geeft ook de perfecte gespreksstrater voor aan de koffietafel. Je bezoek zal het leuk vinden om te praten over jouw persoonlijke items en hun eigen persoonlijke verhalen met jou te delen. 

 

Ben je na het lezen dan deze blog geïnspireerd geraakt om je salontafel te stylen of wil je graag persoonlijk advies over het decoreren van je salontafel? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel! 



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!