Advies 10 november 2020

Hoe hoog moet mijn dressoir zijn?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een dressoir is de kast waar je lekker je servies, kookboeken, glazen of andere keukenspullen in kwijt kunt. Daarnaast is een dressoir heel sfeerbepalend voor de ruimte waar je hem plaatst. Want boven op het meubel kan je namelijk ook heel veel spullen uitstallen wat jij belangrijk of mooi vindt. Denk bijvoorbeeld aan wat fotolijstjes, een lamp of een vaas met bloemen. Wil jij weten waar je op moet letten bij het kopen van een dressoir? Wij geven je in deze blog alle tips die jij nodig hebt.

Het juiste design

Zwevend of staand, gesloten of open, design of houten kistjes, er is geen vastomlijnde definitie voor de vorm en afmeting van een dressoir. In deze blog maken we een onderscheid tussen kleine en grote dressoirs. Kleine dressoirs hebben een gemiddelde breedte van ongeveer 120 centimeter. Bij de grote dressoirs gaan de maten al snel richting de 180 centimeter. De hoogte varieert, maar ligt meestal rond de 90 centimeter.

Verschillende hoogtes van een dressoir

Ook de factoren van de omgeving zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wanneer een dressoir vrij in de ruimte staat, hoeft deze niet perse aan een bepaalde hoogte te voldoen. Als je er voor kiest om een dressoir vlak naast een eettafel te zetten, zorg dan dat beide tafels ongeveer van dezelfde hoogte zijn. Naast de hoogte is ook verstandig om rekening te houden met de diepte van het dressoir. Dit beperkt de loop / zit ruimte aanzienlijk. Reken daar nog eventueel openslaande deurtjes bij en het kan in de praktijk stevig tegenvallen.

Welke kies jij?

Door de verschillende hoogtes en maten die er beschikbaar zijn, is er altijd wel een dressoir die voldoet aan jouw wensen. Naast deze verschillende hoogtes, kun je dus ook nog kiezen uit een dressoir met deuren of met lades. Ga je voor een dressoir met alleen deuren, dan moet je vaak bukken om iets uit de kast te pakken. Een tip is om dit te combineren met wat lades. Bij Giga Meubel hebben we een ruime keus aan dressoirs. Onze populaire dressoirs zijn onder andere gemaakt van de materialen: metaal, rotan, acacia-, mango- en teakhout. Mix verschillende materialen, kleuren en hoogtes, maar maak het vooral eigen!

Dressoir Henk

Heb je nou nog vragen over de hoogte van jouw dressoir? Laat het ons vooral weten en neem gerust contact met ons op. Wij bij Giga Meubel geven jou met alle liefde advies voor het vinden van het juiste dressoir. Bel ons:035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!