Hoe hoog moet mijn eettafel zijn?

10-01-2020

Hoogte eettafel

Het bepalen van de hoogte van jouw eettafel is belangrijk omdat je comfortabel wilt zitten. Een voorkeur voor zithoogte aan een tafel is erg persoonlijk. De ene persoon vindt het prettiger om hoog aan tafel te zitten en de ander zit juist liever lager.

Dit is wat je kunt doen om de juiste hoogte van een eettafel te bepalen:

Je eigen lengte is, samen met de lengte van diegene die aan tafel plaatsnemen, bepalend. Daarnaast is de zithoogte van de eetkamerstoelen belangrijk evenals of de stoel wel of geen armleuningen heeft. Als jouw eetkamerstoelen wel een armleuning heeft is het raadzaam dat zij onder de eettafel geschoven kunnen worden. De combinatie van eetkamerstoel en tafel is bepalend voor je zithouding. 

Gemiddelde hoogte eettafel

De normale hoogte van een eettafel is de afgelopen jaren omhoog gegaan. Mensen worden over het algemeen langer en hebben behoefte aan een hogere tafel. Tegenwoordig heeft een eettafel gemiddeld een hoogte van 76-79 cm. Ben je iets kleiner? Dan past een tafelhoogte van 74-75 cm bij jou. Als je iets langer bent dan is een hoogte van 78-79 cm meer geschikt.

De hoogtes van de eettafels in onze collectie variëren tussen de 75-79 cm.

Voor een bartafel geldt hetzelfde. Ook hierin verschillen de hoogtematen. Kijk vooral goed naar de barstoel of barkruk die je hebt of wilt gaan kopen en pas daar de hoogte van jouw bartafel op aan. 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.