Trends & InspiratieTuin inspiratie 23 juni 2022

Inspiratie voor een gezellige veranda

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De zomer is weer begonnen! Dit betekent in het zonnetje liggen met een cocktail en ‘s avonds uren buiten zitten om te genieten van de zwoele zomeravonden. Een veranda biedt overdag schaduw en houdt je ‘s avonds lekker warm en knus. Maar hoe zorg je er nou voor dat je veranda zo’n gezellig en knus plekje wordt? Lees snel verder, want wij hebben de leukste tips en inspiratiefoto’s voor je op een rijtje gezet!

De verschillende functies van een veranda

Voordat je begint met het inrichten van je veranda, is het handig om te bedenken hoe je veranda wilt gaan gebruiken. Wil je een plek om in alle rust te kunnen lezen, om met z’n allen samen te eten of om lekker te loungen? Als je een grote veranda hebt hoef je misschien wel niet te kiezen, lucky you! 

Een lekkere loungeplek

Als je wilt loungen op de veranda is een loungebank of loungeset uiteraard niet te missen. Kleed deze aan met leuke kussentjes om warmte en gezelligheid toe te voegen. Naast een loungeset biedt een hangmat of hangstoel natuurlijk ook een lekkere loungeplek. Daarnaast geeft dit je veranda meteen een zomerse, bohemian sfeer. Leg een mooi buitenkleed neer en plaats een tafeltje. Maak je veranda af met mooie accessoires, bijvoorbeeld planten of een lichtsnoer. 

Uren tafelen onder de veranda

Voor wie gek is op koken, lekker eten en gezellig om de tafel zitten met een goed gezelschap is een veranda zoals deze een ware droom. Plaats een buitenkeuken in je veranda en zet een steenoven neer. Terwijl jij de lekkerste dingen staat te bereiden, hoef je niet weg bij je gezelschap die lekker aan tafel zitten met het eerste wijntje. Een grote buitentafel mag op deze veranda dan ook zeker niet missen. Bij deze manier van je veranda inrichten, verleng je als het ware de woonkamer naar de tuin. Kies voor mooie stoelen of banken voor aan de tafel en het genieten kan beginnen! Om nog wat extra sfeer toe te voegen raden wij je aan om een (of meerdere) mooie lamp(en) op te hangen boven de tafel. Dek de tafel en kleed deze aan naar wens. 


Wil je na het lezen van deze blog ook aan de slag om jouw veranda gezellig in te richten? Dan kan inspiratie opdoen nooit kwaad. Kom eens langs in onze showroom in Soest om inspiratie op te doen en om verschillende meubels te bekijken. Daarnaast kun je ons ook altijd bereiken via 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!