Nieuws 5 november 2021

Klimaatneutraal bouwen? Zo pakken wij dat aan.

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Dit houdt in dat we meer groen in de omgeving willen brengen, dit doen we doormiddel van een groen dak. Door gebruik van duurzame materialen passen wij ons ook helemaal aan, aan de leefomgeving van nu. Daarnaast zorgen wij ook voor een goede binnen ventilatie, dit voorkomt verschillende schadelijke stoffen en bacteriën. Ons nieuwe pand laten we goed isoleren hierdoor hebben we minder uitstoot van het opwarmen van de kachel. Boven op het dak laten wij zonnepanelen plaatsen om eigen energie op te wekken en plaatsen wij een warmtepomp, deze verwarmt ons pand zonder het gebruik van gas. De warmtepomp haalt namelijk warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem.

Hoe kan je groen ondernemen als bedrijf?

Algemeen bekend is wel dat bedrijven vaak onnodig veel energie verbruiken. Vooral bij grote bedrijven zien we nog weleens het hele weekend de lampen branden. Dit is écht niet nodig. Je kunt daarom heel slim werken met bewegingssensoren. In ruimtes waar niemand aanwezig is, hoeft ook geen lamp te branden of verwarming! Groen ondernemen begint dus al bij de kleinste dingen zoals de lichten uit doen als je weg gaat en de kachel uit doen als je weg gaat.

Goed advies helpt je

Optimaal duurzaam ondernemen is voor elk bedrijf verschillend. Zo kan het ene bedrijf al een grote stap zetten door de verlichting aan te passen, terwijl het andere bedrijf beter andere stappen kan zetten. Een adviseur kijkt naar jouw situatie en geeft je advies. Met een beetje mazzel geeft het opvolgen van het advies direct een kostenbesparing, waardoor je de adviseur al hebt terugverdiend.

Producten klimaatneutraal produceren

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen importeren wij zelf op een verantwoordelijke basis ons hout. Als wij het hout importeren vinden wij het belangrijk dat er bomen teruggeplaatst worden. Ook vinden wij het hergebruiken van overblijfselen een must! Hierbij moet je denken aan het recyclen van hout, metaal of karton om de verpakking van de producten veilig en netjes te leveren. Ons hout is gecertificeerd met het houtkeurmerk PEFC. PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes. Daarmee biedt het je zekerheid van duurzame en legale herkomst en productie van hout en papierproducten door onafhankelijke toetsing van het systeem door derden.

TSN groen

Duurzaamheid is voor TSN Groen een grote drijfveer in innovatie. Wanneer de logistieke industrie verduurzaamt, heeft dat een grote impact op de CO2 neutraal transport. TSN groen heeft een gasloos distributiecentrum en is volledig ingericht op elektrisch rijden en de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van CO2 neutraal transport. Daarnaast heeft TSN groen hun eigen recyclecentrum, waar zij zowel verpakkingsmaterialen, oude meubels als oud witgoed klaarmaken voor hergebruik. De extra stap om het distributieproces te verduurzamen, is om de consument in ons digitale bezorg afspraaksysteem de mogelijkheid te geven een boom te laten planten in hun eigen TSN groen-bos.

Klimaatneutraal bezorgen

Ook willen wij zoveel mogelijk klimaatneutraal bezorgen, dit houd in dat we kiezen voor korte routes en per dag bezorgen wij in één deel van het land. Wij zorgen dat de ruimte in onze vrachtwagens zo goed mogelijk word benut door middel van de pakketten om de meubels heen te verpakken. Wij hopen dat we jullie op deze manier zoveel mogelijk op de hoogte hebben gesteld over de aankomende veranderingen.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!