Trends & InspiratieTuin inspiratie 12 juli 2023

Maak je tuin budgetproof klaar voor de zomer

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De zomer is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de zon. Maar je geniet pas echt in een mooie tuin of op een gezellig balkon. Ben je niet meer tevreden over de buitenruimte bij je huis? Tijd om er wat aan te doen. Geef de tuin of het balkon de make-over die hij verdient. Hier vind je een paar tips om je tuin budgetproof op te knappen tot een onderhoudsvriendelijk vertrek. Met een paar toffe tuinmeubels creëer je een nieuwe plek waar je deze zomer optimaal kan genieten van een gezellige tuin en de warme zon.

Tuinset Joshua

Creëer je eigen plekkie in de tuin.

Of je nu een mooie ruime tuin hebt of een gezellig balkon, zorg altijd voor een fijne zitplek waar je optimaal kan genieten van de buitenlucht. Breng de hele dag in de tuin door met Tuinset Joshua en pak elke zonnestraal mee.

Vind je het heerlijk om ’s morgens in alle rust te ontbijten in de tuin? Naast een heerlijke loungeset kun je ook een mooie diningset op het terras plaatsen. Een ruime tafel waar je met het hele gezin aan ontbijt, dat is Tuintafel Brody. Het tafelblad is uitschuifbaar, waardoor de tafel geschikt is voor 4 tot 8 personen. Combineer de tuintafel met een paar stevige stoelen, zoals de Spijlenstoel Zandvoort. Mix de kleuren met elkaar voor een gezellige zitplek.

Tuintafel Brody

Zo zit je voordelig bij weinig ruimte

Niet zoveel ruimte in de tuin of op je balkon? Dan kun je een diningset en loungeset met elkaar combineren. Zo bespaar je ruimte en kun je toch op elk moment genieten van de tuin. Tijdens het ontbijt op een frisse morgen en ‘s middags met een spannend boek in de zon. Kies voor een gemakkelijke stoel om in te ontbijten met een comfortabel kussen om lekker in te luieren. Plaats hierbij een tafel die niet al te groot is, maar wel genoeg ruimte biedt voor de ontbijtborden. Tuinset Dylano bestaat uit twee gezellige stoelen met een handige bijzettafel. De set neemt niet veel ruimte in, maar laat je wel samen genieten van de zon.

Tuinset Dylano

Geniet van de zon en ontspan in de schaduw

Er gaat niets boven een heerlijke zit- en loungeplek in de zon, maar het is ook belangrijk om genoeg schaduw in de tuin te hebben. Geen tuinhuis, veranda of overkapping? Met een parasol blijf je uit de zon. Parasol Bali biedt schaduw en geeft de tuinset een zomerse touch.

Parasol Bali

Een nieuwe tuin voor een klein budget

Voordat de zomer begint, nog even de tuin veranderen. We doen het graag. Maar het brengt wel wat kosten met zich mee om de buitenruimte elk jaar een nieuwe look te geven. Een paar nieuwe planten en kleurrijke bloemen fleuren de tuin meteen op. En een nieuwe set tuinmeubels geeft een compleet andere uitstraling en sfeer. En laten wij nou net een paar toffe budgetproof tuinmeubels hebben. Bijvoorbeeld Tuinstoel Quin geeft je tuin een strakke en moderne uitstraling. En nog een budgettip: koop je meubels als tuinset. Zo bespaar je geld én ben je er zeker van dat de tuinmeubels met elkaar matchen.

Tuinstoel Quin

Geen groene vingers? Zorg voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Of je nu weinig tijd hebt of gewoon geen groene vingers, het is altijd handig om een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen als je er niet te veel aandacht aan wilt besteden. Je kan de hele tuin gaan bestraten, maar er zijn ook genoeg groene opties die onderhoudsvriendelijk zijn.

Ook bij je tuinset kun je rekening houden met onderhoudsvriendelijk materiaal. Veel van onze tuinmeubels zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal is makkelijk schoon te maken na een harde regenbui. Aluminium oogt strak en modern. Is dit niet jouw stijl? Dan is Tuinstoel Raaf wat voor jou. Deze stoel is gemaakt van wicker, een materiaal met de looks van het sfeervolle rotan maar dan weerbestendig.

Tuinstoel Raaf

Ben je meer fan van natuurlijke materialen zoals hout? Dan vind je Tuintafel Luke vast een mooi meubel. De tafel heeft het uiterlijk van hout, maar is gemaakt van polywood. Dit is duurzaam kunststof waardoor het niet kan barsten of rotten. En het is gemakkelijk schoon te maken na een druilerige dag.

Tuintafel Luke

Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt en wil je nog meer tips om jouw tuin onder handen te nemen? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Soest. Onze interieurspecialisten staan voor je klaar en kunnen je deskundig advies geven. Graag tot snel!



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!