AdviesOnderhoud 21 april 2021

Mangohout behandelen, dat doe je op deze manier!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Veel meubels zijn gemaakt van mangohout: een milieuvriendelijke, duurzame houtsoort. Mangohout is een hele mooie, warme houtsoort waar je, als je het op de juiste manier onderhoudt, heel lang plezier van zal hebben. Heb je bijvoorbeeld een mangohouten eettafel? Dan wil je natuurlijk ook graag weten hoe je mangohout onderhoudt, zodat je meubels zo lang mogelijk mooi blijven. In deze blog vind je tips voor het behandelen van mangohout op de dagelijkse basis, maar ook voor de lange termijn. 

Een paar tips voor het onderhoud van mangohout

Mangohout is vrij goed bestand tegen water, maar toch raden we aan om niet te vaak gebruik te maken van een spons en water. Houd de volgende richtlijnen in je hoofd als je meubels gaat schoonmaken die van mangohout zijn:

  • Vermijd schoonmaakspullen met een ruw oppervlak. 

  • Maak geen gebruik van meubelpoets of schoonmaakmiddelen waar siliconen in zitten of die ammonia bevatten.

  • Neem het meubel af met een licht vochtige doek. 

  • Als je een vloeibare of spray-meubelpoets gebruikt, zorg dan dat er geen restjes achterblijven. Dit kan namelijk zorgen voor verkleuring. 

Het belangrijkste is dus eigenlijk om voorzichtig en waakzaam te zijn. Een licht vochtige doek is je beste vriend en meubels van mangohout onderhoud je ook door niet te morsen. 

Mangohout verzorgen met matt polish

Om het hout levendig te houden kun je matt polish van Oranje Furniture gebruiken. Dit zijn producten op niet-chemische basis, natuurlijke producten dus. Het gebruik van matt polish is een verzorgingsproduct speciaal voor alle matgelakte houtsoorten. Het verwijdert eventuele glimplekken, biedt extra bescherming en frist het meubelstuk op zonder een glanslaag achter te laten. Wil je bijvoorbeeld jouw favoriete sidetable Rumi een frisse uitstraling geven? Gebruik dan deze producten. Tevens te gebruiken voor houten meubelen die zijn afgewerkt met natural wood sealer of natural wood protector 2K.

Lichte of donkere mangohout meubels

Een eigenschap van mangohout is dat het hout veel verschillende kleuren kan hebben. Wanneer je een licht, mat en krasbestendig resultaat wil, raden we aan om een transparante matte slijtvaste lak te kiezen. Wanneer je een mangohouten meubel koopt en deze zo donker mogelijk wil hebben, adviseren we om het in te wrijven met een donkere was. Ook zit er verschil in of je bijvoorbeeld een mangohouten kast of een eettafel onderhoudt. 

Mangohout meubels kopen bij Giga Meubel

Zoals je hebt gelezen komt er niet heel veel kijken bij het onderhoud van mangohout, er zijn alleen een aantal punten waar je op moet letten. Door goed onderhoud heb je jarenlang plezier. Heb je na deze blog nog vragen of wil je meer informatie? Laat het ons vooral weten. We staan graag voor je klaar! Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!