Trends & Inspiratie 23 juli 2021

Mid century modern stijl, zó doe je dat!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Wat is de mid century modern stijl? 

Een mid century modern interieur is een mix van klassiek en modern. Ergens tussen 1935 en 1965 is deze trend ontstaan, onder andere de Scandinavische stijl heeft hier invloed op gehad. Tegenwoordig is het weer helemaal terug van weggeweest. Het belangrijkste bij deze stijl is dat de lijnen in het interieur zuiver zijn. Hiermee bedoelen we puur, helder, natuurlijk en minimalistisch. Een mid century interieur is dus een combinatie van vintage met daarbij moderne accenten. Verschillende stijlen in één interieur dus. 

Een rustig kleurenpalet in combinatie met gedurfde kleuren

Het kleurenpalet destijds bevatte veel donkerbruin, goud en af en toe een gedurfde kleur. Zwart met bijvoorbeeld zalm- of roest oranje zijn perfecte voorbeelden van kleuren die bij deze interieurstijl passen. Alhoewel deze stijl voor het grootste gedeelte bestaat uit een rustig kleurenpalet, bestaat het niet zonder wat gedurfde kleuraccenten. Deze stijl vertrouwd op gedurfde kleuraccenten, zodat de rust en symmetrie van de rest van de kamer de gewaagdheid compenseert. 

Zorg voor een meubelstuk dat opvalt 

Een meubelstuk dat de toon zet kan je niet vergeten in een mid century modern interieur. Het meubelstuk heeft vaak een organische vorm en eventueel een wat gedurfde kleur. Dit heeft als doel om de rest van het interieur te doorbreken. Je kunt bijvoorbeeld een statement maken met een salontafel of een gave fauteuils

Natuurlijke materialen zijn een must

Natuurlijke materialen zijn een echte must als je gaat voor de mid century modern stijl. De stijl wordt gekenmerkt door drukke sierlijke prints van tropische planten, vogels en andere dieren. Daarnaast kun je hierbij denken aan onder andere steen, baksteen, klei en bewerkt hout. 

Kunst is essentieel 

De mid century modern stijl bestaat niet zonder kunst, dit is een essentieel onderdeel en is niet te missen. Probeer hier abstracte kunst te combineren met geometrische vormen. 

Maak met verlichting een statement 

Een statement maken met verlichting maakt jouw mid century helemaal compleet. Er wordt vaak gekozen voor opvallende hanglampen. Met hanglampen creëer je extra schaduwen wat zorgt voor een bepaalde sfeer. Een sfeer die je wilt hebben in een mid century modern interieur. Wees dus creatief en kies hanglampen in gekke vormen!  

Mid century modern stijl bij Giga Meubel 

Wil je na het lezen van deze blog ook aan de slag om jouw interieur mid century modern stijl te maken? Dan kan inspiratie opdoen nooit geen kwaad. Kom eens langs in onze showroom in Soest om inspiratie op te doen en om verschillende meubels te bekijken. Daarnaast kun je ons ook altijd bereiken via 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!