Trends & Inspiratie 24 september 2021

Najaar trends 2021

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

We willen ons warmer voelen, maar dat zit hem niet alleen in een dikke trui, met een broek en dikke sokken, het zit hem natuurlijk ook in kleuren en interieur. Omdat het steeds vroeger donker wordt en iedereen steeds meer in huis zal zijn, wordt het tijd om het binnen gezellig te maken! De hoogste tijd voor warme kleuren kaarslicht, gezellige accessoires, rijke stoffen en comfortabele meubels.

De natuur in je interieur

Dit najaar zijn prachtige herfstkleuren dé trend. Denk aan een warme cognackleur, oranje en roestbruine tinten. Ook is het helemaal hip om de natuur terug te brengen in je interieur. Denk aan mooie houtsoorten en warme houtkleuren. Iedere inrichting begint bij de basis: welke kleuren wil je gebruiken en welke woonstijl spreekt je aan. Kies je voor een lichte en luchtige stijl, bijvoorbeeld Scandinavische inrichting of voel je je meer thuis bij een industrieel interieur?

Iedere ruimte verdient aandacht

Kijk bij het kiezen van nieuwe meubels altijd goed naar de ruimte. Bij een kleine woonkamer moet je gaan voor wat lichtere tinten en geen donkere kleuren gebruiken, want dat zal de kamer kleiner maken. Door lichte meubels en accessoires in dezelfde stijl, krijg je een rustige en sfeervolle ruimte. Bij een grote woonkamer kun je wat meer uitpakken door wat grotere meubelstukken neer te zetten en wat meer kleur te gebruiken.

Het licht zien…

In de herfst worden de dagen korter, daardoor is verlichting nog belangrijker omdat het vaak gezelligheid met zich meebrengt.  Een kamer kan nog zo leuk ingericht zijn, maar met een witte tl-verlichting ziet het er koud en onpersoonlijk uit. Je wilt een ruimte en warmte creëren waarin je je echt thuis voelt en wilt niet het gevoel hebben alsof je door een aquariumwinkel loopt. Een warm licht zal veel sfeervoller aanvoelen en zorgen dat jouw plek goed tot zijn recht komt. Al helemaal in het najaar is warm licht meer toepasselijk!

De puntjes op de ‘i’

Een gezellige zithoek in je woonkamer creëer je niet alleen met een fijne bank en een mooie fauteuil, maar ook door het af te stijlen met kussens. Nog een trend van dit najaar: veel kussens. Zo kunnen er allerlei maten met elkaar gecombineerd worden. Bij de stoffen zie je dit najaar zowel de glimmende en luxere stoffen terug, zoals de warme velvet stof. Ook de natuurlijke stoffen als linnen, jute en gebreide stoffen worden een succes op je bank. Vergeet ook niet te denken aan een zacht en warm plaid over de leuning. Het zorgt niet alleen voor uitstraling maar is ook nog eens heel comfortabel. De juiste accessoires kunnen je interieur net dat beetje extra geven. Een paar kaarsen, een mooie plant of fotolijstje kunnen een groots effect hebben. Ook hier kun je kiezen voor houten elementen, waardoor je buiten een beetje meeneemt naar binnen.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!