Trends & Inspiratie 7 oktober 2019

Plant x plant = Urban Jungle

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Voor de beginners

Nog niet zoveel ervaring met planten? Kies voor een makkelijke plant. Deze kun je herkennen aan stevige bladeren, dit duidt aan dat de plant sterk is. Een ander kenmerk van een makkelijke plant is: een stam. In de stam wordt water opgeslagen, dus een keertje vergeten water te geven is dan niet zo’n groot probleem.                                                                                                

Een makkelijke plant om mee te beginnen is de graslelie. Dit is een kleinere plant die onwijs leuk staat op een kast, dressoir of in een plantenhanger. Bonuspuntje is: de graslelie is gemakkelijk te stekken, dus je kan deze zelf vermeerderen.

De olifantspoot slaat water op in zijn stam. Vaak water geven is dus geen vereiste. Verder is deze plant erg speels en een leuke toevoeging aan jouw collectie groen in huis. Het leuke aan deze plant is dat hij in verschillende formaten voorkomt waardoor makkelijk te spelen valt met hoogteverschillen.

plant 2   plant 3

                                       Foto 2: Graslelie                                     Foto 3: Olifantenpoot

Verder zijn voor de hand liggende opties: de cactus, varens en de sansevieria. Alle drie makkelijke planten die weinig water nodig hebben en bijna op elke plek overleven. Of je de planten in het volle zonlicht zet of juist in de schaduw. Naar deze planten hoef je nauwelijks om te kijken, ze geven jou daarentegen gigantisch veel sfeer terug! Bij een groene kamerplant kan een mooie bijpassende pot of plantenbak natuurlijk niet ontbrekend. Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren is typerend voor een Urban Jungle. Hierbij kun je denken aan materialen als: hout, terracotta, riet of metaal. Afhankelijk van wat jouw interieurstijl of smaak is.

plant 4 plant 5 plant 5

                                           Foto 4: Cactus                    Foto 5: Varens

Een echt pareltje onder de kamerplanten is: de monstra, ook wel philodendron monstera pertusem genoemd. Deze prachtige kamerplant mag dan ook zeker niet in het rijtje ontbreken. Deze heeft in tegenstelling tot de hierboven genoemde planten gemiddeld meer water nodig maar kan zowel in de halfschaduw als in de zon staan. Leuk om te stijlen in een rieten of katoenen mand.

plant 7

  Foto 6: Monstra

De finishing touch: maak jouw jungle compleet

Populair onder de planten is de bananenplant. Deze is exclusief in zijn soort en heeft een schijnstam waar elke keer nieuw blad tevoorschijn komt. Door de bladeren met veel regelmaat te sproeien houd je de plant op zijn mooist. Aansluitend op deze plant is de pannenkoekplant, ofwel de pilea peperomioides. Dit is een opvallende plant en het leuke aan deze plant is dat hij gemakkelijk te stekken is. Zo wordt jouw Urban Jungle binnen no-time gerealiseerd!

plant 7  plant 8

                          Foto 7: Bananenplant                          Foto 8: pannenkoekplant

Een neppe plant is de oplossing

Geen tijd om echte planten te onderhouden? Niet getreurd bij Giga Meubel hebben we een tal aan fake planten met een echte uitstraling. Het merk Mattz heeft een geheel nieuwe collectie fake planten toegevoegd aan haar assortiment en is gemakkelijk te bestellen bij www.gigameubel.nl. Zo haal je toch groen in huis maar ervaar je niet de lasten. Kijk ook eens bij onze accessoires om jouw inrichting helemaal compleet te maken!

nep 1nep 2nep 3

Foto 9 t/m 11: Deel van de collectie nepplanten bij Giga Meubel

Veel succes met het creëren van je eigen Urban Jungle! 

Bronnen:

Foto 1 t/m 8: pinterest Foto 9 t/m 11: Giga Meubel 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!