Romantische en landelijke babykamer

27-03-2020

Als eerst maakte ik een moodboard waarop ik allerlei interieurideetjes verzamelde. Hierdoor had ik al goed voor ogen welke sfeer ik wilde creëren. Dat maakt het zoeken naar geschikte items toch een stuk makkelijker. De kernwoorden voor onze ‘nieuwe’ babykamer zijn: landelijk en romantisch met lichte industriële invloeden. De basis stond vast, want we wilden geen nieuwe meubels aanschaffen zoals een commode, ledikant en garderobekast. Deze hebben we immers al voor onze twee andere dochters gebruikt en waren totaal niet aan vervanging toe. 

Wat ik wel wilde, is met enkele kleine aanpassingen een totaal ander kamertje maken. Door te werken met nieuwe kleuren en behang veranderde de babykamer in een weekend tijd al in een totaal ander geheel. We schoven met de meubels en zetten ze deze keer in een nieuwe opstelling, waardoor het ook alweer bijdroeg aan het fijne sfeertje!

Daarnaast kocht ik nieuwe accessoires, maar ik zat met één ding in mijn maag. Tot nu toe had er altijd een witte schommelstoel op de babykamer gestaan. Oké, de kleur sloot aan bij de overige meubels, maar verder was het een behoorlijke sta-in-de-weg. Tel daarbij op dat zo’n schommelstoel een magische aantrekkingskracht heeft op de grote zussen to be en je begrijpt dat ik er graag vanaf wilde. Hoe leuk het schommelen misschien ook is, er traden beschadigingen op aan de muur want door het hobbelen op de vloer verschoof de stoel steeds. Aangezien alle muren weer van een vers laagje verf waren voorzien, wilde ik dit nu voorkomen. En dus ging ik op zoek naar een stijlvol alternatief!

De rotan Egg Chair uit de collectie van Giga Meubel sloot perfect aan bij de boho sfeer die inmiddels op het kamertje is ontstaan. Ik heb eventjes getwijfeld of ik voor de naturel of de zwarte variant zou gaan, maar besloot toch voor zwart te kiezen. Elders in de kamer heb ik ook zwarte accessoires gebruikt, zoals wandplankjes en een grote lijst. Deze comfortabele stoel legt het accent op een prachtige manier vast en is daarmee de eyecatcher van onze babykamer geworden! Het is momenteel mijn favoriete plekje in ons huis en het is nog mooier geworden dan ik van te voren bedacht had. Ondertussen tellen we langzaam af en kan ik niet wachten tot ik ons derde kindje straks mag troosten, knuffelen en voeden in deze heerlijke stoel!

Liefs, Karin 

Wil je nog meer babykamer inspiratie? Kijk dan snel de complete blog van Mama's Meisje.