5 tips om je tv-meubel in te richten

29-05-2020

Met deze tips maak je van je tv-meubel een echte eyecatcher in je interieur!

1. Laat de kleuren met elkaar matchen

De kleur heeft een belangrijke invulling bij het inrichten van je tv-meubel. Kies voor kleuren die terug te vinden zijn in de rest van het interieur Zo maak je er een geheel van. Komt de kleur beige bijvoorbeeld veel terug in je woonkamer? Kies dan voor accessoires die overeenkomen met die kleur. Voor een speels effect is het ook leuk in tinten daarvan. Bijvoorbeeld wit. Lichtgrijs en zwart passen hier ook goed bij.

 2. Fleur de boel wat op

Zonder accessoires is je tv-meubel een beetje kaal. Dit kan je opfleuren met wat accessoires. Het oogt gezelliger en maakt het persoonlijker. Zo kan je bijvoorbeeld een leuke foto neerzetten of een plantje. Planten maken je interieur levender. Je kunt de kleur van de vaas of bloempot waar het plantje inzit leuk afstemmen op de rest van het interieur. Ook bij de foto kan je het fotolijstje goed afstemmen op de kleuren in je interieur.

3. Creëer een speels effect 

Zorg dat je tv-meubel te druk wordt met accessoires. Dit geeft een rommelige sfeer. Wat een speels maar ook rustig effect geeft is om accessoires te groeperen. Zet bijvoorbeeld drie leuke vazen in een groepje bij elkaar. Voor een speelt effect kies je drie vazen van een andere hoogte. 

4. Opgeruimd staat netjes

Je tv-meubel heeft meerdere functies. Zo is het bedoeld om je televisie op te zetten, een plek waar je leuke decoratie kwijt kan maar ook zeker een plek waar je ideaal je spullen in op kan bergen die niet zichtbaar hoeven te zijn. Bij tv-meubels met vakken met deurtjes of lades zijn je spullen niet zichtbaar. Bij tv-meubels met open kun je manden of bakken gebruiken. Zo zijn de spullen niet zichtbaar en geeft een overzichtelijke rustige uitstraling.

5. Het eindresultaat

Is het resultaat van de inrichting van je tv-meubel niet helemaal geworden wat je wilt? Geen probleem! Bij het inrichten kan je net zo vaak als je wilt aanpassen. Doe dat vooral! Ga door totdat je je ideale combi van inrichting gevonden hebt.

Bekijk ook eens onze andere blogs voor meer ideeën voor het inrichten van je interieur.