Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratie 23 augustus 2023

Wat is bouclé?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

In de interieurwereld zijn er talloze stoffen die elk een unieke uitstraling en textuur bieden. Een stof die steeds meer aandacht krijgt en een ware trend is geworden, is bouclé. Misschien heb je wel eens van de naam gehoord, maar wat is bouclé eigenlijk? In deze blog duiken we dieper in op deze prachtige stof en ontdekken we waarom bouclé een uitstekende keuze is voor je meubels en interieur.

Bouclé stof

De schoonheid van bouclé

Bouclé is een stof die bekend staat om zijn karakteristieke textuur en luxe uitstraling. Het woord bouclé komt uit het Frans en betekent letterlijk gekruld of gelust. Het kenmerkende element van bouclé is de lusachtige structuur, waarbij er kleine lusjes van garen uitsteken vanaf de basisstof. Dit zorgt voor een speels en levendig effect, waardoor bouclé een prachtige toevoeging is aan elk interieur.

Fauteuil Georgia

Het verschil tussen teddy en bouclé

Hoewel zowel teddy als bouclé stoffen zijn die geliefd zijn om hun zachte en knusse uitstraling, zijn er enkele verschillen tussen de twee. Waar bouclé bekend staat om zijn lusachtige textuur en speelse uitstraling, heeft teddy een meer pluizige en aaibare textuur. Beide stoffen bieden een warm en gezellig gevoel aan een ruimte, met elk hun eigen unieke textuur en toepassingsmogelijkheden. Bij Giga Meubel hebben we een uitgebreide collectie van zowel bouclé als teddy stoffen, zodat je kunt kiezen welke stof het beste past bij jouw persoonlijke stijl en interieur. Op onderstaande foto zie je teddy stof, waardoor je duidelijk de verschillen kunt zien met bouclé stof.

Teddy stof

De veelzijdigheid van bouclé

Wat bouclé zo bijzonder maakt, is de veelzijdigheid ervan. Deze stof komt in verschillende samenstellingen en kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals wol, katoen, viscose of een mix van vezels. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden om bouclé te gebruiken in verschillende interieurstijlen. Of je nu een modern, Scandinavisch, industrieel of klassiek interieur hebt, bouclé past bij vrijwel elke stijl en voegt een vleugje textuur en luxe toe aan je ruimte.

LABEL51 Bank Nesso 3-Zits Beige Bouclé

De voordelen van bouclé

Bouclé ziet er niet alleen te gek uit, maar heeft ook praktische eigenschappen die het een populaire keuze maken voor meubels. De lusstructuur van bouclé zorgt ervoor dat het materiaal duurzaam en slijtvast is. Het is bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt zijn vorm en uitstraling langdurig. Bovendien is bouclé ook nog eens zeer comfortabel en zacht om op te zitten of liggen. Het creëert een warme en gezellige sfeer in je interieur.

Armstoel Draaibaar Bouclé Zand

Bouclé in je interieur

Wil je je interieur een luxe uitstraling geven? Dan is het toevoegen van bouclé een uitstekende keuze. Denk bijvoorbeeld aan een bouclé bank of fauteuil, waarbij de textuur van de stof alle aandacht krijgt. Maar ook in accessoires, zoals kussens of plaids, komt bouclé prachtig tot zijn recht. Durf te experimenteren met verschillende kleuren en texturen om een uniek en persoonlijk statement te maken in je interieur.

Eetkamerstoel Teunie Bouclé Grijs

Bouclé is een adembenemende stof die je interieur laat stralen. Met zijn karakteristieke lusstructuur en luxe uitstraling is bouclé een ware trend geworden in de wereld van interieurdesign. De veelzijdigheid en praktische voordelen maken bouclé een populaire keuze voor meubels en accessoires. Durf te spelen met bouclé in je interieur en ontdek hoe deze prachtige stof een tijdloze en elegante sfeer creëert. Bij Giga Meubel vind je een uitgebreide collectie bouclé meubels en accessoires om je interieur naar een hoger niveau te tillen.



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!