Trends & InspiratieAdviesWerkkamer inspiratie 22 februari 2023

Wat is de perfecte hoogte voor een bureau?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De afgelopen jaren is thuiswerken steeds groter geworden. Naar verwachting wordt er sinds de crisis zo’n twee keer zoveel thuisgewerkt. Om op een prettige manier thuis te kunnen werken is het belangrijk om een goede thuiswerkplek te hebben. Voor een goede thuiswerkplek is het van belang om een rustige plek in huis te hebben waar je je goed kunt concentreren, of dit nu een kantoor is of een rustige hoek in de woonkamer of slaapkamer. Een fijne werkplek begint natuurlijk met een fijn bureau met de juiste hoogte, maar wat is eigenlijk de perfecte hoogte voor een bureau? Lees verder en ontdek onze tips voor het uitzoeken van het perfecte bureau.

Hoe hoog moet een bureau zijn?

De ideale hoogte van een bureau is voor iedereen anders. Deze is namelijk afhankelijk van je eigen lengte. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat iemand van 1.50m een lager bureau nodig heeft dan iemand van 2.00m. Een simpele vuistregel om te bepalen hoe hoog een bureau moet zijn is: als je zit moeten je ellebogen ongeveer ter hoogte van het bureaublad hangen. Als je op deze manier een bureau kiest, kun je je armen op een ontspannen manier op het bureau rusten zonder dat je schouders omhoog gaan of je nek gekromd is. 

 

Lichaamslengte Hoogte bureau
150 cm 62 cm
160 cm 66 cm
170 cm 70 cm
180 cm 74 cm
190 cm 78 cm
200 cm 82 cm

 

Bureaus in diverse stijlen

Bureaus zijn er in verschillende stijlen, van modern en strak tot rustiek en industrieel. Bij Giga Meubel hebben we een ruim assortiment aan bureaus in diverse stijlen, zodat je altijd het perfecte bureau vindt dat past bij jouw interieur en persoonlijke voorkeur.

Moderne bureaus

Moderne bureaus zijn populair vanwege hun strakke lijnen en minimalistische uitstraling. Ze passen perfect bij hedendaagse interieurs en zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen en kleuren. Moderne bureaus zijn vaak van zwart metaal, zoals bureau Valencia.

Industriële bureaus

Industriële bureaus zijn een stijlvolle keuze voor wie houdt van de robuuste en stoere look. Ze zijn vaak gemaakt van hout en zwart metaal en hebben een minimalistisch design. Onze industriële bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen, zodat je altijd een bureau vindt dat past bij jouw wensen.

Scandinavische bureaus

Scandinavische bureaus zijn de perfecte keuze voor wie houdt van een frisse, minimalistische stijl. Ze hebben vaak een witte of lichte afwerking en zijn gemaakt van hout of MDF. Onze Scandinavische bureaus hebben vaak slanke poten en een eenvoudig design, waardoor ze perfect passen in Scandinavische interieurs.

Een zwevend bureau

Heb je het ideale bureau gevonden? Dan kan je niet zonder een comfortabele bureaustoel. Kies een bureaustoel die je rug op de juiste manier ondersteunt. Een bureau met de juiste hoogte kan je een hoop rug-, nek- en schouderklachten voorkomen. Maar hoe kies je nou de juiste hoogte voor je bureau? Wij leggen het graag aan je uit.

 

 

Een comfortabele bureaustoel

Heb je het ideale bureau gevonden? Dan kan je niet zonder een comfortabele bureaustoel. Kies een bureaustoel die je rug op de juiste manier ondersteunt. Een bureau met de juiste hoogte kan je een hoop rug-, nek- en schouderklachten voorkomen. Maar hoe kies je nou de juiste hoogte voor je bureau? Wij leggen het graag aan je uit. 


Wil je aanvullend advies over de hoogte van een bureau? Neem contact op met onze deskundige interieuradviseurs of kom langs in onze showroom in Soest en zoek samen met één van onze collega’s het perfecte bureau voor in je kantoor uit. 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!