Trends & InspiratieAdviesWoonkamer inspiratie 27 juli 2022

Woning inrichten? Zo pak je dat aan!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Indeling

Laten we bij het begin beginnen, met welke ruimtes gaan we aan de slag? Heb je veel ruimte of juist weinig? Heb je al bedacht in welke kamer je straks wil gaan slapen? Allereerst is het dus slim om te bedenken voor welke doeleinden je welke ruimte wilt gaan gebruiken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de slaapkamer is het handig om te bedenken of je aan de voor- of achterkant van het huis wil slapen. Hierin kun je rekening houden met de straat waar je aan woont, waar de zon vandaan komt en de grootte van de kamer natuurlijk. 

Plattegrond

Als je hebt bedacht hoe je de ruimtes wilt verdelen is het tijd voor de volgende stap. Wij raden je aan om een schets te maken van hoe je de ruimte ongeveer in zou willen richten. Geen zorgen, je hoeft hier geen Picasso voor te zijn. Een simpele plattegrond is genoeg om een idee te krijgen voor de beste indeling. 

Moodboard

Vervolgens is het tijd om te gaan kijken in welke stijl je je huis wilt gaan inrichten. Om je stijl vast te stellen raden wij altijd aan om een moodboard te maken (hoe je dat doet lees je hier). Ga je samenwonen en hebben jullie een uiteenlopende smaak? Maak allebei een moodboard en ga op zoek naar overeenkomsten. Vervolgens kun je op elkaars moodboard aangeven wat je mooi vindt en wat je absoluut niet ziet zitten. Maak vanuit hier samen een nieuw moodboard om jullie gezamenlijke stijl vast te stellen. Om je te helpen bij het uitzoeken van nieuwe meubels heeft Giga Meubel haar producten opgedeeld in zes verschillende woonstijlen: Scandinavisch, Japandi, Marmer, Bohemian, Industrieel, Urban Chique, Landelijk en Hotel Chique

Uitzoeken en shoppen

Nadat je deze stappen hebt doorlopen is het tijd voor het echte werk, namelijk meubels uitzoeken en shoppen. Pak je moodboard en plattegrond erbij en begin bij de basis. De belangrijkste meubels zoals het bed, de bank en de eettafel vormen de basis van je interieur. Hier kun je de andere items op afstemmen. In onze showroom in Soest kun je uiteraard ook deskundig advies krijgen van onze interieurspecialisten. 

 

We wensen je heel veel succes en plezier met het inrichten van je (nieuwe) woning!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!