Trends & InspiratieBadkamer inspiratie 22 februari 2022

Zo creëer je een sfeervol toilet

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het toilet is een kleine ruimte, maar niet onbelangrijk. Je spendeert toch een paar keer per dag tijd op het toilet, dus het mag wel een beetje gezellig zijn. Het is daarom leuk om je toilet een beetje hetzelfde in te richten als je interieur. Zo is het toch nog één geheel. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om meer sfeer en gezelligheid te creëren in je toilet. 

  • Kies voor printjes en patronen

Maak gebruik van tegels of een behang met een print of patroon. Dit hoeft niet in het hele toilet, maar bijvoorbeeld één muur. Dit maakt het meteen sfeervoller. En aangezien je niet uren op het toilet zit raak je het ook niet zat. 

  • Opgeruimd staat netjes

Zorg ervoor dat alles netjes en geordend is. Je hebt in het toilet meestal niet zoveel ruimte. Maak daarom gebruik van bijvoorbeeld planken, een kastje of een mandje voor de wc-rollen. 

  • Gebruik accessoires 

Creëer meer sfeer door het gebruik van accessoires. Denk aan een spiegel, fotolijstjes, kaarsen en zeep. Dit maakt je toilet gegarandeerd gezelliger en sfeervoller.

  • Wat voor wc-pot?

De wc-pot, het middelpunt van het toilet. Deze moeten we niet vergeten. Een wc-pot heb je in verschillende kleuren en maten. Ga je voor een zwevend toilet of een staand toilet? Dit heeft ook invloed op de sfeer in het toilet. 

  • Makkelijk een andere sfeer

Hou je ervan om je interieur en daarmee ook het toilet vaak te veranderen. Kies dan voor muurstickers, een andere toiletbril of tegelverf. Zo verander je gemakkelijk de sfeer van je toilet mee met de rest van je interieur. 

  • Speel met licht 

Ook het licht in het toilet voor een bepaalde sfeer zorgen. Bij veel toiletten heb je geen natuurlijke lichtinval. Daarom is het extra belangrijk om een goede keuze te maken voor kunstlicht. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor spotjes of ga je toch liever voor een hanglamp die meteen een echte eyecatcher is? 

  • Laat het lekker ruiken 

Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar ook geur kan invloed hebben op de sfeer. Vooral in het toilet heb je vaak last van vieze geurtjes. Daarom is het juist belangrijk om voor een lekkere geur te zorgen. Geurstokjes zijn een goede keuze, deze gaan lang mee en ruiken lekkerder dan een luchtverfrisser. 

 

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!