Zo richt je een open kast in

19-02-2020

Tip 1: Sorteer jouw spullen!

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat je in je kast wil neerzetten. Spullen die je niet wil zien, kan je beter opbergen. Wanneer je onnodige spullen in je openkast legt, zal dit zorgen voor een rommelig effect. Heb je veel spullen die je wil opbergen? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een halfopen kast. Zo kan je in het onderste gedeelte je spullen opbergen en heb je bovenin plek om jou mooie items neer te zetten.

Tip 2: Een goede kleurencombinatie

Kleur is een belangrijk element in je interieur. Bij het inrichten van jouw kast is het ook belangrijk dat je nadenkt over welke kleur je in jouw kast wil hebben. Kies voor 1 à 2 primaire kleuren. Deze kan je vervolgens combineren met een aantal neutralen kleuren. Op deze manier blijft de kast neutraal en in evenwicht. Mix je te veel kleuren in je kast dan kan dit erg druk in het interieur staan. Ben je nou echt een kleurjunkie en ben je goed in het maken van goede kleurencombinaties? Dan kan dit natuurlijk altijd!

Tip 3: Praktische opbergruimte

Kies voor een mooie mand, pot of schaal in jouw kast. Dit staat erg stijlvol. Daarnaast is het ook nog eens super praktisch omdat je er spullen in kwijt kan die je liever niet in het zicht hebt staan. Zorg dat jouw mand goed past in jouw gekozen kleurencombinatie. Zo vormt het een mooi geheel met de andere items.

Tip 4: Zorg voor ruimte in jouw kast

Het is belangrijk dat je jouw kast niet te vol zet met al jouw mooie spullen. In een open kast kan je alles zien en daarom is het belangrijk dat je zorgt voor een aantal open plekken. Zorg ervoor dat je afwisselt. Zo kan je de ene plank iets voller zetten en op de volgende plank maar één item zetten. Zet het item niet precies in het midden van de plank maar juist iets meer langs links of rechts. Zo creëer je een speels effect.

Tip 5: Statement accessoires

Kies minimaal voor één statement accessoire. Hiermee zorgt je ervoor dat jouw kast echt een eyecatcher wordt. Ga voor een oude radio om je kast een stoer effect te geven. Je kan ook kiezen voor een mooi schilderij of voor een grote pot in een mooie kleur. Boeken doen het ook erg goed in een open (boeken)kast. Kies een aantal boeken met een mooi artistieke cover.

Tip 6: Kies voor verschillende maten 

Bij het inrichten van jouw kast in het leuk om te kiezen voor accessoires in verschillende maten. Kies voor verschillende hoogtes en vormen. Wanneer je gaat voor accessoires in precies dezelfde maten, dan zal dit erg saai in het interieur staan. Ga bijvoorbeeld voor een stapel boeken en combineer die vervolgens met een leuke plant. Zet daarnaast weer een mooie kaarsenstandaard. Zo heb je accessoires in verschillende hoogtes en vormen en creëer je een mooi effect.


Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar voor advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl