Advies 8 juni 2020

Zo richt je stijlvol een buffetkast in!

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een buffetkast is een ideaal item in de woonkamer. Deze kasten zijn niet alleen een echte eyecatcher in het interieur, ze zijn ook nog eens erg praktisch. Je kunt er veel spullen in opbergen die je liever niet in het zicht hebt liggen en er is ook nog eens genoeg ruimte om een paar mooie accessoires tentoon te stellen. Maar hoe richt je een buffetkast nou eigenlijk stijlvol in? In deze blog geven we je een paar handige tips en tricks. Lees snel verder!

Inrichten met een doel 

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk doel jouw buffetkast krijgt. Je kan de kast namelijk gebruiken voor meerdere doeleinden. Wil je de kast graag gebruiken voor het opbergen van servies? Zet dan jouw mooiste borden, mokken en schalen in de kast en gebruik de lades voor jouw bestek. Een buffetkast is ook helemaal geschikt voor een aantal mooie accessoires. Wanneer het doel van jouw kast duidelijk is, zal het inrichten een stuk eenvoudiger verlopen.  

Selecteren maar! 

Nu je weet welke spullen je in jouw kast wil zetten, is het tijd om jouw items te selecteren. Je kunt tenslotte niet al jouw spullen in de buffetkast zetten. Dit zal namelijk zorgen voor een rommelige sfeer in de woonkamer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geef de spullen die je veel gebruik een plek voor in de kast. Zo kan je er altijd makkelijk bij. Daarnaast is het belangrijk om te sorteren. Zet vazen bij vazen en boeken bij boeken. Dit zal zorgen voor een rustige en stijlvolle look. 

Speel met hoogtes 

Door de spelen met hoogtes krijg jouw buffetkast een speels effect. Ga bijvoorbeeld voor vaasjes met verschillende hoogtes en zet deze bij elkaar in de kast. Je kan ook hoogte creëren door boeken te stapelen in jouw kast. Dit geldt ook voor het stapelen van borden of schalen. Het is een snelle en makkelijke manier om hoogteverschil te creëren in de kast. Je kan er ook voor kiezen om een aantal items tegen de achterwand te plaatsten in verschillende formaten. De verschillende hoogtes zorgen ervoor dat jouw kast aantrekkelijk wordt om naar te kijken. 

Kleur in de kast  

Om jouw kast een stijlvolle look te geven is het belangrijk dat je een of meerdere kleuren kiest voor in jouw kast. Ga niet voor allerlei verschillende kleuren, maar zorg voor een mooi ton-sur-ton effect. Hierbij kiest je voor één basiskleur en deze laat je vervolgens terugkomen in verschillende tinten. Hiermee creëer je een rustige sfeer en zorg je voor een stijlvol geheel. Heb je nou echt een item dat je graag in de kast wil zetten, maar valt deze niet helemaal in het kleurenpalet? Geen probleem. Jouw buffetkast kan best een eyecatcher gebruiken. 

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en kan je nu zelf aan de slag met inrichten! Heb jij nog vragen over het inrichten van jouw buffetkast? Laat het ons vooral weten. Wij staan voor jou klaar en geven graag advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!