Tv-meubels

Het is een grote klus om het juiste tv-meubel te vinden die aansluit bij jouw behoeftes. Met de onderstaande uitleg en tips hopen we dat hier meer duidelijkheid in komt. Een tv-meubel biedt ruimte voor je tv maar ook voor andere media apparatuur. Naast de praktische aspecten van de tv kast kun je deze ook stijlvol aankleden met accessoires. Kies voor een dichte kast als je graag extra opbergruimte wilt voor het opbergen van spulletjes die je liever uit het zicht bewaart.

Lees meer

Resultaten Producten 121-144 van 455

per pagina

Resultaten Producten 121-144 van 455

per pagina

De afmetingen van het tv-meubel

De breedte van het tv-meubel is afhankelijk van twee factoren: hoe groot de tv is en hoeveel ruimte je in de woonkamer hebt. Het is belangrijk dat het aanzicht van de tv en het meubel in verhouding is. Het is niet mooi wanneer de tv maar net op het meubel kan staan. Daarom adviseren wij om een ruimte aan weerszijden over te houden. Hoe groot dit moet zijn, is afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Als je juist voor een heel groot meubel kiest en je tv is vrij klein, houd je misschien te veel ruimte over. Dit kan sfeerloos ogen. Wel is er een vuistregel voor de minimum afmeting van het tv-meubel: het tv-meubel moet minimum 1,5x zo groot zijn als de televisie. Zo weet je zeker dat de televisie in verhouding is op het meubel. In de tabel hieronder zie de minimumafmeting van het tv-meubel in combinatie met de tv.

 Tv  Minimum lengte tv-meubel
 32 inch  105 centimeter
 40 inch  132 centimeter
 43 inch  143 centimeter
 49 inch  162 centimeter
 50 inch  165 centimeter
 55 inch  182 centimeter
 65 inch  218 centimeter
 75 inch  250 centimeter

Tv-meubelen in verschillende materialen

Er zijn twee materiaalsoorten die veel voorkomen bij tv-meubels. Hieronder vallen houten tv-meubels en metalen tv-meubels. Een houten tv-meubel zorgt voor sfeer in het interieur. Dit komt door de warme kleuren. Daarnaast is een houten tv-meubel uniek. De nerven van het hout lopen bij elke tafel anders. Een metalen tv-meubel zorgt voor een industriële look in je interieur. De strakke lijnen van die meubels versterken dit effect nog meer. Naast een metalen en houten tv-meubel kan er ook gekozen worden voor een combinatie van deze twee. Het tv-meubel heeft dan een houten blad met metalen poten. Deze combinatie zorgt voor een warme sfeer die rustig oogt en tegelijkertijd een stoere uitstraling geeft.

De kleur van het meubel aansluiten aan het interieur

Tv-meubels zijn verkrijgbaar in een aantal basic kleuren. De bekendste is het houten tv-meubel met de warme bruine tinten. Er kan ook gekozen worden voor een minder bekende kleur die wel in bijna elk interieur passend is. Hierbij kan je kijken naar een wit of zwart tv-meubel. Deze twee kleuren stralen eenvoud uit. Wit neigt dan naar een minimalistische look en zwart neigt juist naar een industriële look. Het je een licht interieur? Met een wit tv-meubel kun je deze Scandinavische sferen extra benadrukken. Wil je dat de tv-meubel centraal staat in jouw interieur? Dan is een zwart of houten tv-meubel een betere optie.

Welke stijl tv-meubel past bij jou?

Er zijn vier verschillende soorten tv-meubels bij Giga Meubel verkrijgen. De grootste categorieën zijn de industriële en robuuste tv-meubels. Deze tv-meubels zijn meestal gemaakt van dezelfde materialen: metaal en hout. Wanneer je één van deze tv-meubels in jouw woonkamer zet, zorg je meteen voor een stoere uitstraling. Combineer deze meubels met andere robuuste materialen. Denk aan een fauteuil van leer of een salontafel van mangohout.

Tv-meubels in de Scandinavische stijl

Een andere bekende stijl is de Scandinavische woonstijl. De Scandinavische woonstijl behoort zeker tot de huidige trends. De lichte kleuren zorgen voor een rustige ogend interieur. Daarnaast versterken de minimalistische witte meubels dit effect. De tv-meubels in Scandinavische stijl zijn daarom ook in het wit verkrijgbaar. 

Televisiemeubels in de retro stijl

Naast de twee bovengenoemde stijlen maakt een andere woonstijl zijn intrede: retro! De retro woonstijl is geïnspireerd op producten uit het verleden. Deze meubels zijn niet een 1-op-1 kopie van het product, maar het verwijst ernaar terug. Dat is ook terug te zien in de retro tv-meubels. De schuine pootjes en ronde afwerkingen zijn altijd terug te vinden in deze meubels.

Televisiemeubels in een moderne stijl

Als je fan bent van een moderne interieur stijl, hebben we voldoende tv-meubels in een moderne stijl. De moderne tv-meubels worden vaak gekenmerkt door hun strakke design en hoogglans afwerking. Naast de moderne woonstijl zijn deze tv-meubels met hun strakke design en hoogglans afwerking ook heel geschikt voor een Hotel Chique interieur. 

Merken van tv-meubels

By-Boo is een hip meubelmerk van Nederlandse bodem. By-Boo speelt in op de huidige trends, maar geeft aan de meubels een eigen twist. De tv-meubels van By-Boo zijn in diverse stijlen verkrijgbaar, van industrieel tot retro. 

De tv-meubels van Dutchbone zijn robuust, industrieel en retro. Het merk laat zich inspireren door alle landen op de wereld. De ontwerpsters ontdekten tijdens het reizen steeds weer nieuwe materialen en designs. De Tv-meubels van Dutchbone passen in elk soort woonstijl.

Eleonora maakt tv-meubels die inspelen op de trends die nu spelen. Het merk heeft een brede collectie komt regelmatig met nieuwe producten op de markt. De producten van Eleonora zijn veelal industrieel, Scandinavisch of hebben een vintage look.

Tv-meubelen online bestellen bij Giga Meubel

Wanneer je een tv kast naar wens hebt gevonden, bestel je deze gemakkelijk online in onze webshop. Geniet van gratis bezorgkosten bij een bestelling van 100,- of meer. Wil je graag meer informatie over onze tv-meubelen of ben je benieuwd naar onze overige meubels? Neem dan een kijkje in onze showroom of neem contact met ons op via info@gigameubel.nl.

Kies je filter