Advies 22 september 2023

6 Geheime tips voor een opgeruimd huis

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

We willen natuurlijk het liefst allemaal een strak opgeruimd huis. Maar door een druk leven komt het wel eens voor dat het opruimen er even bij inschiet. Herken je dit? Lees dan snel verder, want we delen 6 handige lifehacks om je huis gemakkelijk opgeruimd te houden.

1. Een mand per kamer

Een van de eenvoudigste manieren om je huis opgeruimd te houden, is door in elke kamer een mand te plaatsen. Bijvoorbeeld in de woonkamer, een plek waar veel van het dagelijks leven plaatsvindt. Deze mand is bedoeld voor spullen die niet in die ruimte thuishoren. Wanneer je iets ziet dat niet in de kamer thuishoort, gooi het dan in de mand. Dit zorgt voor een rustigere uitstraling en helpt je om alle verdwaalde spulletjes gemakkelijk terug te brengen naar waar ze horen. 

Opbergmand Stripe

2. Slim gebruik van dichte kasten

Dichte kasten zijn je beste vrienden als het gaat om het verbergen van rommel. Zorg ervoor dat je spullen netjes en georganiseerd opbergt in kasten. Door de dichte deuren, ziet je woning er automatisch netter uit. Gebruik opbergdozen en lades om alles ordelijk te houden. Bij Giga Meubel hebben we een scala aan kasten die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de stijl van je interieur. Vraag gerust naar advies in onze showroom.

Dressoir Jiro

3. Minimaliseer regelmatig

Een opgeruimd huis betekent niet per se dat je zo min mogelijk spullen moet hebben, maar wel dat je alleen de spullen hebt die je echt nodig hebt en waar je blij van wordt. Regelmatig minimaliseren helpt je om overbodige spullen weg te doen en ruimte te maken voor wat echt belangrijk is. In onze showroom kun je inspiratie opdoen over minimalistisch design en hoe je dit kunt toepassen in je eigen interieur.

Minimaliseren

4. Een vaste opruimroutine

Stel een vaste opruimroutine in. Bijvoorbeeld door elke ochtend of avond een paar minuten de tijd nemen om op te ruimen. Het wordt dan een gewoonte en op die manier blijft je huis constant opgeruimd. Door elke dag op een vast moment een klein beetje te doen, houd je het opruimen gemakkelijk bij en stapelen de taken niet op.

Halkastje Antoni

5. Alles heeft een vaste plek

Wijs alles in je huis een vaste plek toe en zorg dat je spullen altijd terugzet op hun eigen plek. Dit voorkomt rondslingerende voorwerpen en maakt opruimen een stuk gemakkelijker. Overweeg functionele meubels met ingebouwde opbergruimte, zoals salontafels met lades of bijzettafels met planken, om je spullen georganiseerd te houden.

Salontafel Diede

6. Opruimen met muziek

Opruimen kan een stuk leuker worden met je favoriete muziek op de achtergrond. Het maakt de tijd vliegensvlug en voor je het weet is je huis opgeruimd. Dans door de woonkamer terwijl je rommel, was of vuil verzamelt en maak van het opruimen een feestje. Op Spotify kun je verschillende afspeellijsten vinden, met de leukste hits speciaal voor tijdens het opruimen. 



Met deze handige tips en een assortiment aan functionele en stijlvolle opbergmeubels in onze showroom, ben je klaar om je huis opgeruimd te houden en tegelijkertijd te genieten van een prachtig ingericht interieur. Heb je vragen of wil je meer advies over het vinden van de perfecte meubelstukken die passen bij jouw opruimgewoonten? Aarzel niet om contact op te nemen via telefoon op 035-8796032 of stuur een e-mail naar info@gigameubel.nl. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen. Een opgeruimd huis begint bij Giga Meubel!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!