Trends & InspiratieOnderhoud 23 maart 2023

Zo reinig je eenvoudig je eigen bank

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Je bank is misschien wel het meest gebruikte item uit je interieur. Op de bank rust je uit na een lange werkdag, de kids springen er vrolijk op los en zelfs je huisdier vindt het heerlijk om op de comfortabele bank te liggen. Niet gek dus, dat de bank een keertje vies wordt en er vlekken in de stof komen. Gelukkig hoeft dat jou er niet van te weerhouden om een trendy bank te kopen, want met een stoomreiniger is deze eenvoudig zelf te reinigen. Hoe je dat doet lees je hier!

Een goed begin 

Voordat je met de stoomreiniger aan de slag gaat is het belangrijk om eerst de bank goed uit te zuigen met de stofzuiger. Zorg ervoor dat alle kruimels en pluisjes weg zijn. Zo kan de stoomreiniger optimaal zijn werk doen. Pak nog niet gelijk de stoomreiniger erbij, maar ga eerst eens aan de slag met een textielspray. Hiermee krijg je vaak al veel vlekken en vuiligheid weg. Is de bank nog steeds niet helemaal schoon? Dan is het tijd om te stomen.

Stomen maar! 

Heb je de bank goed schoongemaakt en uitgezogen? Dan kun je aan de gang met de stoomreiniger. De stoom van de reiniger doodt bacteriën, waardoor zelfs de grootste en hardnekkigste vlekken verdwijnen. Voordat je de stoomreiniger gebruikt is het belangrijk om te kijken of de stof van de bank wel tegen warme stoom kan. Test de stoomreiniger dus eerst op een onopvallende plek. Alles oké? Dan kun je nu echt beginnen met het stomen! 

 

Vul het reservoir van de reiniger met water. Zodra de stekker in het stopcontact gaat, wordt dit water verhit. Nu komt er stoom uit het mondstuk naar buiten en kun je de hele bank gaan stomen! 

Na het stomen

Spray na het reinigen met een textielbeschermer over de stof. Hiermee bescherm je de stof langer tegen nieuwe vlekken. Laat deze spray 3 uur inwerken op de stof. Klop dan de bank nog even op, zodat er weer volume in de kussens zit en je bank ziet er weer zo goed als nieuw uit!

 

Meer tips 

De bank hoeft niet altijd zo grondig gereinigd te worden. Het is dus zonde om een dure stoomreiniger aan te schaffen. Je kunt het apparaat ook voor een paar uurtjes huren bij een bouwmarkt bij jou in de buurt. Wil je graag dat je bank wordt gereinigd, maar doe je het liever niet zelf? Er zijn verschillende reinigingsbedrijven die je kunt inhuren voor het opfrissen van jouw meubels.

Moois Cleaning 

Door een professional in te schakelen weet je zeker dat alle bacteriën en hardnekkig vuil verwijderd worden. Zo behouden je meubels een goede kwaliteit en hebben ze een langere levensduur. Wij hebben zelf een fijne ervaring met Moois Cleaning. Door haar reinigingsbeurten ben je er zeker van dat je meubels weer helemaal clean zijn. Bekijk hier hoe Moois Cleaning de bank helemaal onder handen neemt. 

Banken bij Giga Meubel 

Op zoek naar een nieuwe bank van goede kwaliteit? Bij Giga Meubel hebben we een breed assortiment aan banken. Bekijk onze banken in de webshop of kom langs in onze showroom in Soest voor deskundig advies over de banken of het reinigen. Graag tot snel!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!