Advies 14 mei 2020

Een bohemian kamer inrichten

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Tip 1: Kleuren 

De kleur in jouw slaapkamer is erg belangrijk. Wanneer je een bohemian look wil creëren, dan is het belangrijk dat je de kleuren op de muur licht houdt. Zo houd je jouw slaapkamer licht en rustig. Ga bijvoorbeeld voor een lichte bruintint. Deze kleur past perfect bij de bohemian stijl. Wil jij wel wat meer kleur in jouw slaapkamer? Ga dan voor een licht roze kleur of licht groene kleur op de muur.  

Tip 2: Een rotan bed 

Een goed bed in onmisbaar in de slaapkamer. Het is namelijk van belang dat je lekker kunt slapen. Een bohemian bed vinden is waarschijnlijk best een uitdaging. Je kan je bed ook pimpen met een leuke bedwand. Ga voor een rotan model, dit zal zorgen voor een natuurlijk effect en past helemaal bij de bohemian stijl. 

 

Tip 3: Meubels 

Naast een bed is een kast ook een onmisbaar item in de slaapkamer. Je kan er je kleren in op bergen of een aantal boeken. Wil je spullen opbergen die je liever niet in het zicht hebt liggen? Ga dan voor een webbing kast die gesloten is. Je kan ook voor een mooie open kast kiezen. Zet er een paar mooie accessoires in en het is een echte sfeermaker in de slaapkamer. Wanneer je een bohemian look wil creëren, is het leuk om te kiezen voor een kast in een lichtje kleur. Daarnaast past rotan of webbing perfect bij de bohemian stijl.  

Tip 4: Fauteuil 

Om jouw kamer een échte bohemian look te geven is het leuk om een mooie grote rotan fauteuil in de kamer te zetten. Dit zal een echte eyecatcher zijn. Leg er een leuk macramé kussen in en jouw kamer is helemaal af. Heb je plek voor een leuk zitje? Zet er dan ook nog een bijzettafel bij van rotan en voeg een mooi kleed toe voor een gezellige sfeer. 

 

Tip 5: Slaapkameraccessoires 

Om jouw slaapkamer helemaal af te maken, hebben we nog een paar leuke slaapkameraccessoires nodig. Ga voor een mooi rotan kamerscherm op de kamer een beetje aan te kleden. Je kan er ook voor kiezen om een mooie spiegel op te hangen met een rotan rand of een paar leuke rotan manden in je kamer neer te zetten. 

Tip 6: Planten 

Planten zijn onmisbaar in jouw bohemian slaapkamer. Planten zorgen voor leven in de slaapkamer. Ga voor een opvallende en grote plant en combineer deze met een paar kleine plantjes. Dit kunnen een paar leuke vetplantjes zijn of een mooie Aloë Vera plant. Combineer verschillende planten voor een speels effect.

Wij hopen dat je aan de hand van deze tips nu zelf aan de slag kan gaan met het inrichten van jouw bohemian slaapkamer! Heb je nog vragen? Stel ze gerust, wij staan voor jou klaar en geven graag advies. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!