Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratie 13 mei 2022

Hoe decoreer je een dressoir?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Een dressoir is een lage kast, die naast opbergruimte ook een mooie plek om te decoreren biedt. Op de bovenkant van het dressoir heb je ruimte om diverse accessoires te plaatsen. Je kunt hier alle kanten mee op, afhankelijk van je eigen smaak en interieurstijl. Weet je niet waar je moet beginnen, of heb je nog wat inspiratie nodig? Lees onze blog en ga aan de slag!

Groen op je dressoir

Wat ons betreft, zijn planten altijd een goed idee. Deze groene vrienden bieden je woning een levendige en natuurlijke uitstraling. Je kunt kiezen voor één of meer kleine plantjes op het dressoir, een leuke hangplant boven het dressoir of een grote plant naast het dressoir. Niet groen maar ook prachtig zijn droogbloemen, plaats ze in een mooie vaas en ze stelen gegarandeerd de show in je interieur. 

Foto’s, schilderijen of kunst

Je interieur is een weerspiegeling van je persoonlijkheid, van wie je bent en waar je voor staat. Een mooie manier om dit te uiten is door middel van kunst, foto’s of schilderijen. Ben je bijvoorbeeld echt een familiemens? Plaats dan een aantal persoonlijke foto’s op je dressoir. Je kunt ervoor kiezen om alle foto’s in hetzelfde thema te plaatsen, bijvoorbeeld alleen zwart-wit foto’s of alleen foto’s van zonnige dagen. Ben je gek op kunst of wil je een pop of colour in je interieur? Een schilderij of kunstfoto kan de look van je interieur een volledig nieuwe look geven. Onze tip: Kijk eens bij Desenio. Je kunt de foto’s of schilderijen op het dressoir plaatsen, maar je kunt ze natuurlijk ook boven het dressoir aan de muur hangen. 


Licht in huis

Altijd goed en altijd gezellig is licht op je dressoir. Kies voor een mooie tafellamp met warm licht voor een sfeervolle uitstraling. Bij Giga Meubel hebben we tafellampen in verschillende stijlen, zodat je altijd een lamp kan vinden die past. Ook kaarsen staan mooi op je dressoir, bijvoorbeeld in een mooie kandelaar of op een plateau. 

Boeken

De koffietafelboeken zijn bij iedereen wel bekend, maar kun je ook mooi op je dressoirs plaatsen. Ook hierin kun je op een mooie manier je interesses tentoonstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boeken over reizen, mode of auto’s. Mix en match met verschillende formaten boeken voor een speelse uitstraling.

Balans

Voor welke decoratie op je interieur ook kiest, balans is altijd belangrijk. Zorg ervoor dat niet alles aan één kant van het dressoirs staat. Het hoeft heus niet symmetrisch te zijn, maar een gebalanceerde decoratie zorgt voor meer rust in je interieur. Plaats bijvoorbeeld op de linkerkant een tafellamp en op de rechterkant een plant, hang in het midden een mooie foto of schilderij. Je dressoir hoeft niet stampvol te staan, bij decoreren geldt less is more.



Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!