Advies 20 januari 2021

Interieurtrends 2021

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

2021 is begonnen, een nieuw jaar. Ook dit jaar brengt weer nieuwe trends met zich mee, zo ook in het interieur. Daarom heeft Giga Meubel zich verdiept in wat jij kunt verwachten dit jaar. In deze blog willen we je inspiratie en wat tips geven. Hoe combineer je het beste met je eigen woonstijl? En hoe pas je dit toe?

Interieurtrend 1: Velvet en zachte stoffen

Het huis warm en gezellig maken staat vaak op nummer één. Een zachte stof is daarom niet meer weg te denken in het interieur. De Bouclé stof is een bekend voorbeeld, je zag het vroeger veel in de fashionindustrie. Door de jaren heen heeft deze stof een weg naar het interieur gevonden. Door deze stof te gebruiken bij grote items zoals banken, eetkamerstoelen en fauteuils creëer je een warme zachte look en sfeer. Ook is de stof mooi te combineren met verschillende woonstijlen. Ga je voor een chique look? Voeg er dan gouden details en accessoires toe. Liever een industriële, robuuste stijl? Ook daar past een zachte velvet stof perfect bij.

Interieurtrend 2: Organische vormen

Alles draait dit jaar om een zachte uitstraling. Dit creëer je naast de zachte stoffen gebruik te maken van organische vormen. Rond, bol, golvend en asymmetrisch. Dit zijn de belangrijkste trendy items van dit jaar. Het geeft een rustig gevoel in huis. Je kunt het op honderden manieren in huis toepassen. Denk bijvoorbeeld aan ronde vloerkleden, spiegels, lampen, ronde eetkamertafels, salontafels of sidetables. Met een rond item doorbreek je alle rechte lijnen en vormen in je woonruimte. Zorg ervoor dat de ronde items wel op meerder plekken in huis terugkomen, dit zorgt voor de juiste balans. 

Interieurtrend 3: Warme kleuren en aardetinten

Deze trend is begonnen in het najaar van 2020. De aardetinten en warme kleuren gaan we dit jaar nog veel meer zien. De winterkleuren ‘chestnut’ en ‘brave ground’ zijn ontzettend populair. Deze kleuren worden in de zomer aangevult met de kleur ‘terracotta’. Met bijvoorbeeld zwarte details geef je deze kleuren een extra boost en komen ze in jouw interieur helemaal tot hun recht. Ga je voor een echte eyecatcher in deze nieuwe kleuren trend of laat je ze terugkomen in accessoires?

Interieurtrend 4: Natuurlijke materialen

Ook is het afgelopen jaar het gebruik van natuurlijke materialen steeds populairder geworden. Dit jaar zal dat niet veel anders zijn, denk aan meubels in de Scandinavische woonstijl. Hier wordt veel gebruik gemaakt van bamboe, jute, marmer, leer en hout. Gaat jouw voorkeur toch liever uit naar industrieel? Kies dan voor donker en grof hout waarbij de nerven goed te zien zijn. 

Interieurtrend 5: Duurzaamheid

Een duurzaam interieur wordt ook in 2021 steeds belangrijker. Je wilt graag jaren kunnen genieten van je nieuwe meubels, dus de kwaliteit moet goed zijn. Steeds meer fabrikanten produceren meubels en accessoires die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Marmeren meubels passen goed bij de term duurzaamheid. Marmer is namelijk gemaakt van een natuursteen en is daarom ook nog eens uniek. Wil je meer weten of marmer of hoe je marmer het beste kunt reinigen? Lees dan hier onze blog over marmer.

Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies over de woontrends van 2021. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

 

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!