Waarom plant Jacob niet mag ontbreken volgens onze stylist Maria

19-10-2020

Bij Giga Meubel krijgen we maar geen genoeg van planten als we het aan onze stylist Maria zouden vragen. Ze is gek op de huisplant in onze winkel en hebben hem daar zelfs Jacob genoemd. En dat was nog niet alles, ook hebben we een klein stekje genaamd Oscar dat zeker net zo mooi is. Maar wat is er nou zo bijzonder aan deze plant denk je nu? Op deze foto zie je dat hij een prachtige felle natuurgroene kleur heeft. Dit is ontzettend belangrijk in het interieur en mag ook zeker niet ontbreken. Naast zijn mooie kleur heeft Jacob nog meer goede eigenschappen, deze zijn zelfs ontzettend goed voor onze gezondheid. 

Jacob produceert zuurstof

Planten ademen ook. Sterker nog, ze vullen je kamer met lucht, omdat ze koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Dit is iets waar geen mens of dier zonder kan en is van levensbelang. Mensen en dieren hebben de prachtige eigenschap dat we ons kunnen verplaatsen, dat is voor een plant net even wat anders. Zij zijn sinds het begin van hun ontstaan ervoor gemaakt om hun omgeving aan te passen. Ze hebben methoden ontwikkeld om zich te beschermen tegen dieren, bacteriën en schimmels. Daarnaast kunnen ze omgaan met verontreiniging van de lucht, in water en grond. Planten kunnen daardoor overleven op plekken waar wij als mens snel zouden vluchten.

Planten houden je gefocust

Als je snel bent afgeleid, helpt het misschien een plant neer te zetten: uit onderzoek blijkt dat een plant op de werkvloer helpt bij de concentratie. Planten in je kamer verhoogt je aandacht bij een vermoeiende taak, zoals studeren of werken. De verklaring hiervoor is dat het kijken naar natuur, in dit geval een kamerplant, een herstellende werking heeft. Je ‘aandachtsspier’ kan zich weer opladen, waardoor je minder vermoeid raakt. Een andere verklaring is dat het kijken naar natuur stress vermindert, wat zich uit in minder vermoeidheid waardoor het gemakkelijker is om te concentreren. Benieuwd naar de planten van Giga Meubel? Neem dan een kijkje in onze woonwinkel in Soest of Wommelgem of bekijk alle planten en accessoires op onze website.

Meer over planten en accessoires bij Giga Meubel

Hopelijk weet jij nu genoeg over de werking van planten. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven jou met alle liefde advies over planten of onze accessoires. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.