Advies 8 mei 2021

Welke kleuren gebruik ik in een industrieel interieur?

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

Het is zo ver! Eindelijk je eigen woning, of misschien het zelfde huis maar met een nieuw jasje? Je hebt gekozen voor een industriële woonstijl en kan nu beginnen met het beginnen van inrichten. Maar welke kleuren kan je hiervoor gebruiken? Kan het ook met felle kleuren? Of is het grauwe grijs de manier van industrieel wonen?

Wat is een industrieel interieur?

Een industrieel interieur heeft een dominant karakter en kenmerkt zich door een ruige, sobere en kille uitstraling. De materialen die in een industrieel interieur gebruikt worden, zijn veelal onbewerkt. Denk hierbij aan (oude) metalen voorwerpen, bakstenen van beton en verweerd hout. De kleur die het meest gebruikt wordt in een industrieel interieur, is de kleur grijs. Niet alleen het ‘standaard’ grijs, maar bijvoorbeeld ook lichtgrijs en antraciet. Deze kleur wordt vaak toegepast op de vloer, wand, meubels en in principe alle elementen die je in huis hebt staan.

Het industrieel kleurenpalet

De meest gebruikte kleuren voor een industrieel interieur zijn zwart, grijs en bruin. Dit is ontstaan in New York. Hier stonden veel oude leegstaande fabriekspanden die werden omgebouwd tot woningen. Deze kleuren waren van nature veel aanwezig in de oude fabrieken en daardoor waren in deze woningen onder andere de bakstenen en leidingen nog te zien. Een veel gebruikte combinatie is daarom ook de kleuren zwart en bruin. Dit complimenteert het al bestaande industriële kleurenpalet. De combinatie van deze kleuren wordt vaak gecreëerd door de materialen metaal en hout. Een veel gebruikte houtsoort is het mangohout. Het zwart en het bruin geeft een object een robuuste uitstraling en zet daarmee de industriële look voort. Giga Meubel heeft daarom een breed assortiment producten van metaal en hout, zodat ook jij deze industriële kleuren kan toevoegen.

Naast deze kleuren is cognac een veelgebruikte kleur in een industrieel interieur. Pas echter op met de hoeveelheid cognackleurige meubels die je in jouw woonruimte zet. Cognac is een kleur die prominent in de ruimte aanwezig is. Combineer bijvoorbeeld een cognackleurige fauteuil met een antracietkleurige bank of andersom. Ook doen eetkamerstoelen in de kleur cognac het goed in een industrieel interieur. Een andere kleur die je veel tegenkomt in een industrieel kleurenpalet is taupe. Taupe is een bijzondere kleur dat een beetje lijkt op klei. Het is een warme grijsbruine tint die heel goed te combineren is met de koude kleuren en brengt zo een warme sfeer aan jouw interieur. Wanneer je taupe combineert met matte kleuren, creëert taupe ook een warme en stoere uitstraling binnen je interieur. Zoek wel de balans, want bij te veel gebruik van de kleur taupe kan de woonruimte saai worden.

Kan je ook andere kleuren toevoegen in jouw industriële interieur?

Naast de bruin met zwarte objecten heeft Giga Meubel ook metalen producten die bijvoorbeeld zijn wit geverfd. Nu denk je vast, hoe kan dit nou? Dat is toch te licht voor industriële interieur kleuren? Nee hoor! Je kan namelijk ook kiezen voor de style; colourful Industrial. Deze gekleurde woonstijl behoud de ruige en stoere metalen, houten of bakstenen meubels. Maar verft de objecten dan in wit of kleurrijke kleuren om een meet moderne look te creëren. Je kan hierbij denken aan de finish van de planken met een groen blauwe tint, witte poten onder een tafel of er helemaal voor gaan en kiezen voor een wit metalen kast. Daarnaast worden de warme kleuren okergeel en rood steeds meet een industriële woonstijl toegevoegd. Deze warme kleuren kunnen zorgen voor een luxere sfeer en geven leven aan je interieur. Voeg bijvoorbeeld okergele kussentjes toe op jouw bank of leg een mooi blauw vloerkleed neer. Je ziet deze style vaak gecombineerd met vintage items, of een Scandinavische en moderne look. De keuze is aan jou!

 

Het bestellen van industriële meubels bij Giga Meubel

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je meer informatie over het bestellen van meubels bij Giga Meubel? Laat het ons vooral weten. We staan graag voor je klaar! Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!